Alkalmazásbemutató: Carbon

Bár a hivatalos androidos Facebook-klienssel ellentétben a Twitter-alkalmazás remekül szuperál, időről időre újabb és újabb alternatív megoldások érkeznek az alkalmazásboltokba. Az eredetileg a HP-féle WebOS-re készült Carbon néhány napja Androidon is elérhető, a futtatásához legalább Ice Cream Sandwich szükséges.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Carbon a hivatalos Twitter alkalmazás fehér felületeivel ellentétben a sötétebb tónusokat részesíti előnyben, igényes textúrákkal, feketés fémszerű háttérrel és letisztult, átgondolt elrendezéssel támadva. A program rengeteg apró animációval operál, ám szerencsére nem vitték túlzásba a dolgot, pontosan annyit kapunk, ami még nem megy a felhasználói élmény rovására. A vezérlés nagymértékben épít az ujjmozdulatokra, a felületek között lapozással válthatunk, a frissítéshez pedig egy fentről lefelé irányú swipe szükséges. Az alkalmazás egyszerre több fiókot is tud kezelni, a köztük egy, a bal szélről középre tartó ujjmozdulattal válthatunk. A listákat két ujjal a megfelelő irányba görgetve a legelső, illetve a legutolsó bejegyzésre ugorhatunk, szűrhetünk felhasználóra, hashtagre és kulcsszavakra, az egyes posztokkal akár kapásból a listáról is foglalkozhatunk, a jobb oldali menüből pedig további extra funkciókat érhetünk el.

Néhány hiányosság azért van, a sok csinosítgatás közepette a srácok mintha elfeledkeztek volna az értesítésekről. Egyetlen fix opcióként negyed órás frissítési intervallumot választhatunk ki, ami azért nem nevezhető a lehetőségek tárházának. Néhol hibás a telefonokon lévő vissza gomb kezelése, a felugró vezérlők esetén a billentyű megnyomása gyakran az egész appot bezárja. Fájó pont továbbá a táblagépre optimalizált verzió hiánya is.

Problémák tehát vannak, a vérbeli twittelők bizonyára jó pár további funkciót is hiányolnak a programból, a felhasználói felület és a mozdulat alapú vezérlés megoldása követendő példa lehet akár a nagy cégeknek is. A magas eye candy faktor mellé egyszerű kezelés társul, remélhetőleg hamarosan a gyermekbetegségeket is kinövi és tökéletes alternatívát kínál majd. A program ingyenes, letölteni ezen a linken lehet.

Értékelés: Carbon (Android 4.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
7 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

dr. Kind

Előzmények

Hirdetés