Alkalmazásbemutató: Floatify

A június végén bemutatott új Android verzió nem csak a felhasználói felületet értelmezi újra, az értesítéseken is csavar egyet. Bár a kapcsolódó ikonok továbbra is a kijelző tetején található státuszbáron sorakoznak, az értesítés érkeztekor egy felugró ablak is látszik a képernyőn. Ez amellett, hogy látványos, hasznos is, hiszen jobban kiemelhetővé teszi a fontos eseményeket.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A mai alkalmazásbemutató főszereplője hasonló képességekkel bír, ám nagy erénye, hogy nem kizárólag az L developer preview-ban érhető el, régebbi androidos készülékekre is telepíthető. A fő funkcionalitás az L említett újdonságát követi, az értesítéseket lebegő ablak formájában is megjeleníti az app. Ennél azonban többről van szó - míg az L esetében nem kimondottan rugalmas az értesítések kezelése (a popup funkciót le sem lehet tiltani), a Floatify működése teljes mértékben a felhasználó kényekedve szerint alakítható. Az egyik legfontosabb tényező a külső, az értesítések tényleg úgy néznek ki, ahogy mi szeretnénk: az öt alapértelmezett stílus mellett szinte minden szabadon átkonfigurálható, a háttérszíntől elkezdve az egyedi ikonkészletek támogatásán át a betű áttetszőségéig. Fontos kiemelni, hogy míg az L-lel telepített készülékeken a buborékok mindenképpen a kijelző tetején jelentek meg, a Floatify esetében középre és az alsó fertályra is igazíthatjuk őket.

A UI mellett a funkcionalitás terén is akadnak okosságok. Az értesítéseket oldalra csúsztatva lehet törölni, illetve gyorsgombok is elérhetőek bizonyos esetben (például visszahívás a nem fogadott számok esetében) - ezek nem újdonságok, a gyári megoldás is ismeri őket. Jópofa viszont, hogy minden értesítést újra lehet időzíteni, a képernyő feloldásakor pedig az összes új értesítést megjeleníti az app a képernyőzáron; utóbbi szintén az L-ben érkezik majd. Hasznos a feketelista is: az ebben szereplő alkalmazások futása során nem jelennek meg az értesítések (ez például játék vagy videózás alatt jöhet jól), az app mellé pedig néhány widget is jár, melyek az értesítések menedzselésé könnyítik meg. Utóbbiért viszont fizetnünk kell, ez ugyanis már az 524 forintot kóstáló Pro csomag része.

Összességében egy jópofa szolgáltatás a Floatify, mely leginkább az okos extrákkal és a részletes testreszabási lehetőségekkel hívja fel magára a figyelmet. Az L-ben tapasztalható értesítésekhez képest azonban érezni rajta, hogy egy nem hivatalos megoldással van dolgunk, mely egy kissé idegenül hat a gyári kivitelezéshez képest. Néhány funkciót viszont szívesen látnánk az L beállításai között is.

Értékelés: Floatify (Android 4.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont Android

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés