2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Alkalmazások rovat

Alkalmazásbemutató: Save the Adventurers

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Magyar fejlesztésű androidos szerepjátékot mutatunk be, melyben a játékos egy istenség bőrébe bújhat.

Hirdetés

Ma egy magyar fejlesztésű játékot mutatunk be, mely a GrapeOcean Technologies névre hallgató csapat első alkalmazása. A Save the Adventurers a manapság (sajnos) kevésbé felkapott RPG (azaz szerepjáték) kategóriában próbál szerencsét, egy jókorát csavarva a stíluson.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A felülnézetes kamera és a grafika stílusa miatt a szintén izometrikus Rage of Mages sorozat jutott eszembe a játékról, de mindez csak a megvalósítás miatt. A stílusát tekintve ugyanis nincs túl közel az említett klasszikusokhoz, hiszen a Save the Adventurers-ben nem irányíthatjuk a hősöket, hanem istent játszva befolyásolhatjuk a kalandjaikat. A történet szerint ugyanis a játékos egy elfeledett istenséget testesít meg, a cél az régi varázserő és magabiztosság visszaszerzése, melynek módja a kalandorok feletti folyamatos anyáskodás. Utóbbi a játék kezdetén három főt jelent, egy harcos, egy mágus és egy íjász alkotja a csapatot. A játékos az első misszió során két varázslattal kezd, a játék alatt ez a szám hétre duzzasztható. Mindez 14 küldetés (plusz egy easter egg misszió) alatt zajlik, melyek első fele ingyenes, a második csomagért fizetni kell.

A játék stílusához szépen illik a grafika, kissé nosztalgikus érzéseket keltve az emberben, ám a képi elemek felbontása lehetne egy fokkal nagyobb. Ennél viszont zavaróbb, hogy ha valamelyik hősönk nem éli túl a helyzetet, az egész pályát újra kell kezdenünk, ami a játék nehézsége miatt nem ritka; egy checkpont-rendszernek örültem volna.

Összességében tehát egy szerethető és szórakoztató játékról van szó, melynek bár vannak hibái, első próbaként simán megállja a helyét. A stílus szerelmeseinek, illetve a régi idők szerepjátékait kedvelők számára bizonyára szerez majd pár kellemes órát a program, mi pedig várjuk a csapat következő dobását.

Értékelés: Save the Adventurers (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 7 / 10 pont 10 / 10 pont Android

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.