Akkumulátorban szúr oda a Magic6 Pro a Galaxy S24-nek

Fellőtték a sztratoszférába, az 5600 mAh-s gigatelep bírta a fagyos környezetet.

Túl van a Honor a Magic6 Pro kínai bemutatóján, és közeleg a február végi nemzetközi, úgyhogy a gyártó elkezdte a bevezetés előkészítését, a készülék egyik kulcsfontosságú előnyére fókuszálva: az akkumulátorra. Az elmúlt években az üzemidő vagy ügyes hardveres-szoftveres megoldásokkal, vagy tisztán a telepméret és a ház növekedésével lépett előre, az akkumulátorgyártók mostanság viszont mindenféle ügyes trükkökkel, óvatosan elkezdték a telep energiasűrűségét is növelni.

Nyers szilícium burkolása elasztikus polimer réteggel és kötőanyaggal
Nyers szilícium burkolása elasztikus polimer réteggel és kötőanyaggal (forrás: Tesla) [+]

Az anód szilíciummal való „doppingolásáról” először a Tesla részéről lehetett hallani, ám a leghamarabb ebbe a kínai szereplők vetették bele magukat. Egyébként is brutális a Népköztársaság dominanciája az akkumulátor nyersanyagok feldolgozásától kezdve az anód-, a katód- és a cellagyártásig, ahogy kutatás-fejlesztésben is nagy az előny, így nem véletlen a kínai villanyautók gyors térnyerése. A lítiumionos akkumulátorok anódjában a grafit az, amely töltés során a lítiumionokat felveszi, és a merülésig tárolja, meglehetősen stabilan.  A szilícium ugyanakkor jóval több iont képes felvenni, ám ez jóval nagyobb térfogat-növekedéssel jár, aminek biztonsági kockázata is van, illetve drasztikusan csökkenti a ciklusélettartamot, hacsak nincs erre valami ügyes megoldás.

A Honor második generációs lítium-karbon akkumulátora (a karbon itt a grafit szénszerkezetére utal) ezt úgy kerüli ki, hogy a grafithoz titkos gyártástechnológiával némi szilíciumot tapaszt, ami 6%-os energiasűrűség növelést jelent, minimális extra térfogat-növekedéssel töltés közben. Így sikerült a Magic6 Pro házába 5600 mAh-s telepet pakolni úgy, hogy a készülék 225 grammon légiesebb az 5000 mAh-s telepet biztosító Galaxy S24 Ultránál, amit ki is pécézett a Honor magának fricskás videójában, melynek a címe: fedezd fel a galaxist a mágia erejével!

A lítiumionos akkumulátorok nem szeretik a téli hideget a gyorsabb merülés, illetve extrém hidegben a telep használhatatlansága miatt, a Magic6 Pro akkumulátorszerkezete azonban felkészült a világűr határának hidegére is, illetve a PhoneBuff -20 Celsius-fokban itt, lent is tesztelte a készülék működését, amelynek E1 chipje vezérli az energiaátvitelt, és amely képes a hűvös körülményeket felismerve azt hatékonyan szabályozni. Míg a hűtőkamrában egy GoPro hamar kikapcsolt, a Magic6 Pro 13 órát és 7 percet bírt folyamatos YouTube videólejátszással a merülésig, különösebben meg nem hatódva a sarkvidéki környezettől. Ez mindenképpen jó hír, hiszen a telefonok a legforróbb nyári napoktól kezdve a kemény, téli mínuszokig extrém nagy hőmérséklet-különbségekkel találkoznak, de az 5600 mAh sem hangzik rosszul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

Hirdetés