Hirdetés

Akciófigyelő: Már a WC ülőke is okos

Designdíjas megoldást akcióz a Tomtop, hogy kellemesen teljen az idő a klotyón.

Érdekes módon az okos vécéknek főleg Ázsiában van kultuszuk, arrafelé egyáltalán nem ritka, hogy a kisebb és nagyobb dolgok outputja nem egy sima fajansz használatával, hanem egy felspécizett, mindenféle elektronikát és kényelmi funkciót is tartalmazó, komplex berendezés segítségével zajlik. Ez sokszor egy komplett megoldás csészével, tartállyal, vezérlőpanellel és ülőkével, a Smartmi terméke azonban mezei vécék felspécizésére szolgál, most éppenséggel 176 dolláros áron, amit a Tomtop német raktárból, díjmentesen szállít.

Ugyanakkor viszont különböző tanulmányok felhívják arra a figyelmet, hogy nem okvetlenül egészséges a vécén ülve kiolvasni a Bűn és bűnhődést (vagy végigvinni a Candy Crush-t), noha az ember úgy hiszi, hogy egy nyugodt és kényelmes pozícióban üldögél, anatómiai szempontból ez egyáltalán nem természetes és okozhat a későbbiekben egészségügyi problémákat. Ezek a tanulmányok azonban vagy nem jutnak el azokhoz, akik órákig ülnek a trónon, vagy ha el is jutnak, a szokásokat nehéz levetkőzni, szóval ha már ennyit ücsörgünk a mellékhelyiségben, akkor akár tehetjük ez komfortosabbá is.

A termék tehát egy WC ülőke, amely kétféle bekötési igénnyel is bír. Egyrészt kell kapjon áramot, másrészt pedig vízcsatlakozást is, amelyhez egy UV-val működő szűrőt is mellékel a gyártó. A kerti pottyantós tehát kiesett a felhasználói helyszínek közül, egy átlagos fürdőszoba viszont általában rendelkezik az igényelt bekötési lehetőségekkel. A Tomtop oldalán a konkrét méretek és az alkalmas csészék listája is megtalálható, alapvetően egy univerzális megoldásról van szó, amely a specifikáció szerint a vécék zömével kompatibilis.

A funkciók között megtalálható a melegített ülőke, a gombnyomásra történő nyitás és zárás, valamint a vizet igénylő funkciók. Az állítható hőfokú vízsugár az ülőke hátsó részén, a karimába épített nyíláson át öblíti a felhasználó alfelét, erősége és pozíciója is állítható, a gyártó külön kiemeli a női higiénia kapcsán elérhető pozitív hatásokat. A kezelést egy oldalra helyezett IPX4-es védettségű panel segítségével oldhatjuk meg, ahol a már felsorolt funkciók mellett éjszakai fényt is kapcsolhatunk, hangulatos környezetet teremtve az időtöltéshez. Az antibakteriális anyagból készített ülőke a gyártó szerint villámgyorsan meleg lesz, ha az ember ráülés előtt már megnyomja a megfelelő gombot, a vízsugár kibocsátása előtt pedig UV-fénnyel történő tisztítást is végez a szerkezet magán, hogy a baktériumok zömét elpusztítsa.

A terméket itt lehet megrendelni. Számítunk néhány érdekes kommentre a fórumban.

Hirdetés