Adatkommunikációban ismét erős lehet a Galaxy Tab Active 2

Többször felbukkant az utóbbi időben a Samsung három évvel ezelőtti strapatabletjének utódja, első körben az FCC-nél, majd a szokásos teljesítményteszten, amiből sejthető, hogy hamarosan bemutatásra kerül. A Samsung Galaxy Tab Active 2 premierje még nem történt meg, a Winfuture.de, vagyis Roland Quandt azonban részletes specifikációhoz jutott. Az idei túlélő friss hardvert, és IP68-as minősítést kapott viszonylag kevés egyéb érdemi eltérés mellett. A kialakítás nagyjából megegyezik a Tab Active megjelenésével, a panel mérete és felbontása viszont maradt.


[+]

A 16:10 képarányú, 8 hüvelykes, 800 x 1280 pixel felbontású IPS panel már WACOM digitalizálóval dolgozik, a mellékelt stylus így lényegesen precízebb és funkcionálisabb, a Samsung az üzleti felhasználást is promotálja. A Snapdragon 400-as rendszerchipet a Samsung Exynos 7880 váltja, az operatív memóriát pedig duplázták. Így a Tab Active 2 már 3 GB RAM-mal dolgozik, tárhelyből viszont maradt a 16 GB, bővíthető megoldás. Az akkumulátor szintén a régi, számszerűleg 4450 mAh, a kamerákat viszont 8 és 5 megapixeles modulokra cserélték.


[+]

Adatkommunikációs lehetőségekből kétféle megoldás állhat rendelkezésre, értelemszerűen LTE és csak-WiFi képes variáns. Az NFC eddig is adott volt, az OTG képes USB viszont már Type-C. A Bluetooth 4.2-es verziószámra fejlődik, a WiFi pedig kétsávos. Elvileg lesz értesítő LED, előlapi ujjlenyomat-olvasó, valamint Android Oreo is, a készülék viszont egyelőre 7.1-es rendszerrel várható. Az árát, a középkategóriás hardver ellenére 500 és 600 euró körül tippelik modelltől függően, ami aktuális árfolyamon 153 és 184 ezer forintnak felel meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés