A Xiaomi is problémákkal küzd a koronavírus miatt

A cég egy hosszú közleményben tájékoztatta partnereit a kialakult helyzetről.

Hirdetés

A Kínában elszabadult koronavírus a technológiai világot is egyre inkább érinti, nemrég az Asus tájékoztatta a közvéleményt, hogy a ROG Phone II nevű termékük szállítása akadozik alkatrész-utánpótlási problémák miatt, most pedig a Xiaomi küldött hivatalos levelet Shou Zi Chew nemzetközi elnök aláírásával arról, hogy miképp érinti a vírus a gyártó működését.


[+]

A közlemény szerint a Xiaomi folyamatosan figyelemmel követi a helyzet alakulását és kínai egészségügyi szervezetek, valamint a WHO ajánlásait betartva folytatja működését. Proaktívan kommunikálnak a dolgozókkal a témában, összedobtak egy IT rendszert, ahol az alkalmazottak bejelentéseket tehetnek az egészségügyi állapotukkal és tartózkodási helyükkel kapcsolatban, egyelőre mindenki otthonról dolgozik és csak február 10-én tér vissza az irodába, de ezt a HR egyes esetekben felülbírálhatja.


[+]

Aki Wuhanban járt az elmúlt két hétben, illetve aki találkozott személyesen ilyen partnerrel, azoknak további 15 napig otthonról kell dolgozniuk, amíg ki nem derül, hogy nem fertőzöttek. A Xiaomi felsővezetés pedig az MWC-re utazik, tehát mindenképpen jön a gyártó a barcelonai rendezvényre, ám az a közlemény alapján még nem világos, hogy lesz-e stand és hivatalos sajtóesemény.

De talán ami a legfontosabb, hogy a Xiaomi gyárak nem indulnak újra február 10. előtt, ami gondokat okozhat az ellátás kapcsán, noha a levélben azt írja a Shou Zi Chew, hogy a Xiaomi felkészült erre az eshetőségre és minimalizálták a kiesésből fakadó árukészletet érintő hiányosságokat. Ugyanakkor viszont a Xiaomi sokszor normális működés mellett is a nagy kereslet miatt nehézkesen tudja minden partnerét megfelelő mennyiségű készlettel ellátni, ami ebben az esetben fokozottan jelentkezhet. Mindenesetre a cég a koronavírussal és annak hatásaival kapcsolatban elkötelezte magát a rendszeres és transzparens tájékoztatás mellett, ami remélhetőleg segít abban, hogy a Xiaomi ügyfelei és partnerei folyamatosan informálva legyenek arról, hogy milyen intézkedésekre van szükség, illetve milyen kiesés várható.


[+]

A Xiaomi egyik fejlesztési központja pont a járvány által leginkább sújtott Wuhan területén van, ettől függetlenül igaz az is, hogy ezzel a közleménnyel ők az egyik első kínai, nemzetközi piacra értékesítő technológiai vállalat, akik deklaráltan felvállalják, hogy a koronavírus nehézségeket okoz a működésükben. Mint arról már írtunk, a ZTE korábban jelezte, hogy nem tud minden programon részt venni az MWC-n (de elvileg standjuk azért lesz), ám ők nem a járványra, hanem "utazási nehézségekre" hivatkozva mondtak le eseményeket. Az LG azonban (annak ellenére, hogy nem kínai vállalatról van szó) egészségügyi kockázatok miatt mondta le az MWC-n való részvételét.

Azóta történt

Hirdetés