2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tartozékok rovat

A Tizen az Android előtt az okosóráknál

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: Tizen Experts

Bár csak az elmúlt pár hétben több tucat Android Weart futtató ketyere érkezett, az első negyedévben a Tizen platform nagyobb részesedéssel rendelkezett a watchOS mögött.

Hirdetés

Egyelőre nem váltak az okosórák igazi tömegtermékekké, plusz a csatlakoztatott piac eléggé szétszórt (a fitneszórákat és az értesítéskijelzőket nem is szokták az „igazi” okoskütyük közé venni). Az mindenesetre elvitathatatlan, hogy a később startoló Apple Watch és a rajta futó watchOS letarolta a fiatal piacot. A teljes okosóra szegmens 57%-át az utóbbi tette ki az idei első negyedévben a Strategy Analysitcs felmérései szerint. Ez annyira nem meglepő, hiszen az Apple általában komoly sikert arat a friss termékeivel, az okosóra piac pedig elég „zöld” volt a belépéskor.

Az okosóra platformok részesedési mutatói a Strategy Analytics felmérései szerint
Az okosóra platformok részesedési mutatói a Strategy Analytics felmérései szerint [+]

Annál inkább érdekes adat, miszerint a január eleje és a március vége közötti időszakban nem a tucatnyi modellel rendelkező Android Wear platform (18%), hanem a Tizen (19%) végzett a második helyen. Tizenes órái ugyebár a Samsungnak vannak, és ezek közül a lünettás, azaz tekerőgyűrűs Gear S modellek elég sikeresek. A Tizen Experts kiemeli: a népszerűségnek a Super AMOLED panel és a támogatott piacokon a Samsung Pay mobilfizetési (kütyüfizetési?) megoldás is az oka. A Tizen rendszer, a takarékos kijelző és a Gear órák hardvere ráadásul remek üzemidőt biztosít, ha Apple Watch vagy Android Wear órákkal vetjük össze.


A lünettás Gear S3 is elég népszerű [+]

Az IDC szerint ugyanakkor 2019-re az Android Wear jócskán beleerősít (38,4%), az Apple watchOS (47,4%) és a Tizen OS kárára (2,2%). Ez annyiból nem volna meglepő, hogy a Baselworldön bejelentett, tengernyi zöld robotos ketyere igazából csak a következő negyedévektől kezd felbukkanni a boltok polcain. A Tizen drasztikus visszaesése mindenesetre elég merész szakértői tippnek tűnik a mostani népszerűségét figyelembe véve. Főleg, ha olyan menő koncepciókkal is elő tud állni a Samsung, mint az alábbi okos zsebóra.

A legemlékezetesebb a Gear S3 zsebóra lett

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Itt az Android Wear 2.0 és a két új LG Watch

  Egy sor régebbi okosóra is megkapja a legnagyobbnak titulált Android Wear rendszerfrissítést. Bemutatkozott az LG Watch Sport és a Style, mindkettő roppant mutatós lett.

 • Samsung Gear S3 - második kör

  A Gear S3 továbbviszi az elődmodell érdemeit, a tekerőgyűrű további funkciókkal bővült, az ergonómia és a megjelenés kifinomultabbá vált, nem utolsó sorban pedig a hardver is fejlődött.

 • Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra

  Lehetséges, hogy az Apple tudta kihozni a legtöbbet az olyan termékkategóriából, aminek kérdéses, hogy mekkora a vásárlóközönsége. Drágán mérik a precizitást.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.