A szabadság ára

A mai nappal indította el a Telenor legújabb, moduláris díjcsomagját, ami MyTariff néven fut. Ennek lényege, hogy a hanghívás, sms és adatforgalom külön-külön, egymástól (szinte teljesen) függetlenül variálható. Némi megkötés akad, de még így is közel 200 kombináció hozható létre a cég tájékoztatása alapján.

Amennyiben az ügyfél készüléket is választ hitelre, akkor a díjcsomag összetevői mellett azt is meghatározhatja, milyen hosszú legyen a futamidő a készülék árának megfizetésével kapcsolatban. A választott elemek függvényében az előfizetők ún. extra szolgáltatási kerethez jutnak, amelyet a Deezer vagy például a Telenor MyTV szolgáltatásra fordíthatnak.

Szabadon variálható
Szabadon variálható [+]

A Telenor törökbálinti székházában tartott sajtótájékoztatón Mike Michel, a cég kereskedelmi vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott: „tudunk úgy működni mint egy startup, és meg merjük kérdőjelezni a szektorban bevett szokásokat”.

A Telenor 5+1 érvet sorol fel a MyTariff csomagok mellett. Ezek közül a fontosabbak: hanghívás, az sms és az adatforgalom külön-külön állítható, ehhez extra szolgáltatáskeretet biztosítanak, a bizonytalanoknak pedig 2 hónapos hűségidő nélküli próbalehetőség jár.

A szabadságnak megvan azonban az ára: például az All-in L tarifát összeválogatva magunknak készülék nélkül 2590 forinttal kerül többe „ugyanaz” a díjcsomag, így érdemes alaposan végigbogarászni a táblázatos ajánlatokat is, mielőtt rábólintanánk akármelyik ajánlatra.

Van még pár furcsaság az utóbbi idők csomagjaihoz képest: a „belföldi adatforgalmi keret, melynek felhasználását követően a szolgáltatás igénybevétele maximum 0.0/0.0 kb/s le-és feltöltési sebességgel lehetséges. A számlázási ciklus lezárultával a forgalomlassítás megszűnik.” Ezt azóta módosította a Telenor, jelen állapot szerint "A havidíjban foglalt adatforgalmi keret felhasználását követően a maximállis le- és feltöltési sebesség: 0/0 kbit/s. Az új számlázási ciklus kezdőnapján a legmagasabb knált sávszélesség visszaáll." Magyarán az adatforgalmi keret elhasználását követően a Telenor nem garantálja még csökkentett sebességgel sem a hozzáférést.

Nem érdemes kifutni a keretből a hanghívás, illetve az SMS terén sem, ezek szintén jelentősen megdrágulnak, ha kilógnak a takaró alól.

Hirdetés