A RAM-kezelésen és a kalibráción is csiszol a következő OnePlus 3 frissítés

Hirdetés

Kitűnő készülék lett az ár/érték viszonylatban igazán erős OnePlus 3. Előrelépés történt anyaghasználatban, összeszerelésben, kamerában és szoftveres oldalról is, a Snapdragon 820-as rendszerchip, a 6 gigabájt RAM és a 64 gigabájtos belső tároló pedig remek sebességet biztosítanak. Három dolgot azonban mi is kiemeltünk a tesztünkben a negatív oldalon: az üzemidő legfeljebb átlagos, a képernyő kalibráció pontatlan lett, a 6 gigabájt RAM-nak pedig csak a töredékét használja a rendszer a megnyitott alkalmazások háttérben való tárolására.

A képernyő kalibráción is pontosít a következő OnePlus 3 OTA update
A képernyő kalibráción is pontosít a következő OnePlus 3 OTA update [+]

A OnePlus egyik alapítója, Carl Pei ígéri: a háromból az utóbbi kettőre a következő OTA, vagyis vezetékmentes szoftverfrissítés gyógyírként szolgál. A 3.1.4-es update először a tesztelői készülékekre érkezik majd meg (ilyet kaptunk mi is), majd a visszajelzések alapján teszik közzé a publikum számára. Pei az sRGB standardhoz közelebb álló, pontosabb szín- és kontrasztkalibrációt ígér, illetve tágasabb gyorsítótárat – ide kerülnek azok a már betöltött alkalmazások, amelyeket épp nem használ az ember. Több apró hibajavításra is lehet számítani a frissítéssel, bár ezeket egyelőre nem részletezte a fiatal gyártó.

Azóta történt

  • Érkezik a piros OnePlus 3

    Állítólag a OnePlus kínai oldalán bukkant fel az új csúcskészülék „gyártói vörös” színvariánsa, mielőtt lekerült onnan.

  • Mégsem lesz piros OnePlus 3

    A vagány vörösben pompázó OnePlus 3 renderkép ügyes hamisítvány volt, a OnePlus nem tervez „gyártói piros” verziót piacra dobni.

  • Új kameraszenzort kaphat a OnePlus 3T

    Több lehet a OnePlus 3 ráncfelvarrása némi lóerőbeli előrelépésnél: a pletykák Daydream támogatásról, Android 7.0-s alapverzióról és Sony IMX398-as szenzorról regélnek.

Előzmények

  • OnePlus 3 - Szentháromság

    Parádés összeszerelés, 6 gigabájt RAM-mal büszkélkedő felszereltség és letisztult, fürge szoftverfelület: a OnePlus az okostelefonok három alappillérét hibátlanul hozza, nem egy rivális árának a feléért.

  • Lebukott a OnePlus 3?

    A figyelemfelkeltő reklámjairól ismertté vált OnePlus harmadik csúcskészüléke és annak doboza is kiszivároghatott.

  • Super AMOLED kijelzőt kaphat a OnePlus 3

    Egyre több forrásból érkeznek a pletykák az új OnePlus-szal kapcsolatban, szóba került a 6 gigabájt RAM, a gyártó új gyorstöltési technológiája és a Qualcomm Snapdragon 820 is.

  • OnePlus X - belépés csak meghívóval!

    A kínai gyártó alaposan odatette magát, amikor az idei kisebbik modelljét elkészítette, AMOLED kijelző, korrekt hardver és microSD bővíthetőség került az öthüvelykes telefonba.

Hirdetés