A OnePlus sem árusíthat Indiában

India a világ második legnépesebb országa és az egyik legnagyobb mobilpiaca, így a legutolsó dolog, amit egy gyártó hallani akar az, hogy nem árusíthatja portékáit a szubkontinensen. Így járt egy hete a Xiaomi, mivel a helyi bíróság úgy találta, több telefonja is Ericsson szabadalmakat sért, most pedig a OnePlus kapott kellemetlen levelet az Újdelhi Legfelsőbb Bíróságtól.

OnePlus One hátlapi kamera és vaku
A OnePlus One nálunk is kapható és mi is jó véleménnyel voltunk a fiatal gyártó első készülékéről

A One árusítását tiltó határozatot az indiai Micromax kezdeményezte, ugyanis szerződésük van a Cyanogen fejlesztőivel, miszerint androidos rendszerverziójukat kizárólag ők használhatják a népes országban, a OnePlus készüléke pedig ilyen szoftverrel került forgalomba. A bírói határozat éppen ezért megtiltotta a One importját, hirdetését és árusítását, igaz a raktáron lévő készleteket még eladhatják. A OnePlus mentségére szóljon, hogy az év elején a Cyanogennel olyan szerződést kötöttek, amelynek értelmében Kínán kívül bárhol használhatják a szoftverfejlesztő rendszerét, és a micromaxos különszerződésről a Cyanogen csak az indiai start idején tájékoztatta a a kínai gyártót. A OnePlus-nak létezik egyébként Color OS-t futtató változata, sőt, korábban már bejelentették a OnePlus ROM-ot is, amit vagy nagyon gyorsan az inidiai piac rendelkezésére kell bocsátaniuk, vagy le kell ülniük a Micromaxszal tárgyalni.

Azóta történt

Előzmények

  • Érkezik a OnePlus One "mini"?

    Kiszivárgott fotók szerint igen, méghozzá a középkategóriában, 64 bites rendszerchippel és 8 megapixeles előlapi kamerával.

  • Ilyen lesz a OnePlus Two?

    Egy online áruház kínálatában hosszú hónapokkal a tervezett bevezetés előtt felbukkant a OnePlus következő készüléke.

  • OnePlus One - Kína már itt One

    Igazi csemegéhez sikerült hozzájutnunk, a kínai készülékek között is exkluzív OnePlus One alaposan megszorongatja a legnagyobb gyártók termékeit is.

Hirdetés