A OnePlus One vonzó áráról

Hirdetés

Az észak-amerikai és európai piacokat célzó globális telefongyártók árnyékában a feltörekvő ázsiai vállalatok zöme rendkívül alacsony árfekvésű modellekkel próbál vásárlókat szerezni, hiszen a legalsó szegmens túlságosan is kevés haszonnal kecsegtet. A OnePlus első készüléke a 269 eurós kezdőárával olcsónak semmiképp sem nevezhető, ám a középkategóriát idéző árcímkéje ellenére a jelenleg elérhető legerősebb konkurens ajánlatokkal is könnyedén felveszi a versenyt. Korábban több beszámoló is kitért arra, hogy a készülék anyagköltségénél alig magasabb vételár meglehetősen alacsony profitot jelenthet, mely feltételezést nemrég a vállalat első embere is megerősített.

Peter Lau a TechRadar számára adott interjúja során elárulta, hogy a OnePlus One lényegében önköltségi áron került forgalomba, mely természetesen a komponensek árán túl magában foglalja a fejlesztési, összeszerelési és egyéb járulékos költségeket is. Lau kitért arra, hogy cége azért tudja ezt megtenni, mert a méregdrága reklámhadjáratok helyett inkább a közösségi hálózatokra és online marketingre fókuszál, mely mellett a saját online áruháza által végzett közvetlen forgalmazás is sokat segít a disztribúciós költségek lefaragásában. További megtakarítást jelent a CyanogenMod platform használata is, hiszen ily módon a szoftveres támogatásról is a közösség gondoskodhat.

Azóta történt

Előzmények

  • OnePlus One – 269 eurótól

    Méretes Full HD kijelzővel, sztereó JBL kihangosítóval, f/2 fényerejű optikával felvértezett Sony kamerával és Android 4.4 KitKat alapokból építkező CyanogenMod 11S operációs rendszerrel érkezik a OnePlus megnéziumba burkolt prémium készüléke.

  • Újabb képeken a OnePlus One

    A mérsékelt árfekvésű csúcsmodell mellet a számos különböző anyagból építkező tok látványterve is napvilágra került.

  • 16 országban debütál a OnePlus One

    Európa, Észak-Amerika és Ázsia kulcsfontosságú piacain egyszerre debütál a OnePlus nyomott áron érkező csúcsmobilja.

  • OnePlus One – 2,5 GHz-es processzorral

    Villámgyors Snapdragon 801 processzorral és 3 GB operatív memóriával érkezik az Oppo kivált vezetője által alapított cég első okostelefonja.

Hirdetés