Hirdetés

A műanyag hátlapú telefonokkal van-e baj?

Eltérő állásponton a szerkesztőség is, miért nem szeretjük a plasztik hátlapot, ha egyáltalán? Ciki ez egy csúcsmodellben?

Mielőtt a Galaxy S21-es készülékcsaládról megszületett volna az az anyag, amit elég sokan olvastak, mi már pont tudtuk a termékek legfontosabb paramétereit, úgyhogy kerekedett egy kis eszmecsere a stábtagok között, hogy a műanyag hátlappal mi a probléma, ha van vele egyáltalán. Aztán durrant a cikk, a fórumban pedig igen sok hozzászólás jött pro és a kontra, amelyek egyébként sokszor fedik azokat az érveket és ellenérveket, amelyeket mi is egymás fejéhez vágtunk.

A két S21 műanyag, az Ultra üveg hátlapot kapott
A két S21 műanyag, az Ultra üveg hátlapot kapott [+]

Először is az a kérdés, hogy 300 lepedő felett a műanyag hátlap mennyire ciki. Megengedhető, elnézhető, vagy kifejezetten örömteli dolog? Az ellenérvek a dolog olcsójános mivoltát, a karcolódási problémákat és a benyomható, vékonyka anyagot vonultatják fel a nyilvánvalóan legfontosabb paraméter, az elegancia hiánya mellett. A plasztik hátlap mellett is vannak indokok, könnyebb a telefon, nem törik úgy, mint az üveg, ha leejtjük, meg hát amúgy is tokban van, maximum a kameraszigetet nézegetem, a többi amúgy sem látszik.

Ugyanakkor viszont műanyag és műanyag között is van eltérés, a tejfölösdoboz-szintet már elég régen magunk mögött hagytuk középkategóriától felfelé, egyik-másik gyártó szuperselymes tapintású felületkezelést is alkalmaz néha, lehet csillogós, lehet matt, lehet érdes, szóval nem minden plasztik tűnik ugyanolyannak. Ha viszont nem műanyag, akkor legtöbbször üveg a hátlap, amit illik valamiféle védelemmel is ellátni, az üveglapok közé mindenféle trükkökkel lehet fénytörést és színeket csempészni. És régebben nagy divatja volt a fémnek is, csak azon a sok-sok rádiós jel, meg a vezeték nélküli töltés nehezebben jut át, ezért ezt már elég ritkán használják, de a Huawei simán meg tudta oldani így is, hogy nincs gond az adatkommunikációval. Lehet érvelni a hőelvezetési tulajdonságokkal, az esetleges sérült hátlap cseréjének várható költségével, az anyagvastagság miatt tokban is működő vezeték nélküli töltéssel, a karcállósággal és a rugalmassággal is, szóval adott a kérdés: ciki, hogy egy csúcsmodellnél műanyag a hátlap, vagy sem? Tessenek szavazni!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés