Hirdetés

A következő Android-verzióval jöhet a hátlapkopogtatás

Az iPhone-okban nemrég vált gyári extrává, és hamarosan a konkurens oldalon is jöhet a hátlap kopogtatásával aktiválható gesztusvezérlés.

Hirdetés

A 9to5Google már tavaly, az Android 11 első fejlesztői kiadásában is talált egy, a Pixel telefonokhoz exkluzív extrát, amivel a hátlapot kopogtatva lehetett mindenféle gesztust vagy menüpontot aktiválni, de ez csak egy tesztfázisban lévő funkció volt, és végül az Apple előzött be a legfrissebb iOS-szel, ahol ez már végleges, és régebbi eszközök tulajdonosai számára is használható opcióvá vált.


Egyre esélyesebb, hogy a Pixelek hátulját kopogtatni fogjuk a közeljövőben [+]

Most úgy néz ki, hogy a Zombieland-filmre utalva, Columbus kódnévvel folytatódik a projekt, alapértelmezetten a Google Segédbe lehet majd vele gyorsan eljutni, de egyéb dolgokra is használható lesz, mint például a képernyőfotó készítése, médialejátszás szüneteltetése/folytatása, notifikációs sáv lehúzása, alkalmazásváltó megnyitása. Ezzel a funkcióval valószínűleg véglegesen kiváltják a Pixelekben korábban meglévő, de időközben eltűnt szorítós active edge funkciót, de az sem kizárt, hogy általános Android-funkció válhat a megoldásból.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés