A Mate 10 lite olcsóbb, de mégis vonzó

Bár tegnap, Münchenben a fókusz nyilván a Mate 10-en, a Mate 10 Prón és a Porsche Design Huawei Mate 10-en volt, nem csak Kirin 970-nel érkeztek új phablet variánsok Sencsenből, befutott egy olyan készülék is, ami valahonnan ismerős lehet. Ez utóbbi elég kelendő lehet, a Mate 10 lite ugyanis külsőre hajaz a Próra, de ennél is több hasonlóságot mutat a Huawei Maimang 6-tal. És a Honor 9i-vel. És a Huawei Nova 2i-vel. Mert ugyanarról a mobilról van szó, csak az útlevelétől függ, hogy éppen minek szólítják. De pár apró változást leszámítva a Honor 7X is kb. ugyanaz.


[+]

A Mate 10 lite legfőbb vonzereje most is az, hogy olcsóbb a csúcsmodelleknél, 18:9-es FullView kijelzője viszont hasonlóan kitölti az előlapját. A technológia ezúttal IPS, a felbontás pedig 1080 x 2160 pixel, mint a Pro vagy a Porsche Design esetében. A készülékház üveg helyett fémből épül fel, a hátlap alá 3340 mAh-s akkumulátor került. A hardver bőven elég ütőképes a kategóriában, nyolcmagos Kirin 659-es chipset dolgozik belül 4 GB RAM-mal megtámogatva. A belső tárhely 64 GB-os, a Pro verzióval ellentétben ez bővíthető microSD-vel.


[+]

A kamerák kapcsán is bőven van változás, itt már szó nincs Leica lencsékről, viszont hátulra is kettő (16 MP és 2 MP), előre is kettő (13 MP és 2 MP), valamint vaku is jutott mindkét oldalra. Alul természetesen Type-C csatlakozó ücsörög, ráadásul ebből a modellből nem maradt ki a 3,5 mm-es jack csatlakozó sem. De ami talán ennél is fontosabb, hogy nagyjából a Mate 10 Pro árának feléért hozzá lehet majd jutni, Németországban például 350 euróért (108 ezer forint) ami a specifikáció ismeretében ütőképes ajánlatnak hangzik.

Előzmények

Hirdetés