2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

A képernyőkivágás az új bevágás

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Let's Go Digital

Az Apple és a Huawei (forma)tervei között is szerepel olyan mobil piacra dobása, amely a szó szoros értelmében apró szigetet kaphat a kijelzőtengeren.

Hirdetés

Érdekes megoldás a Vivo Nex és a Mi Mix 3 a teljes kávamentesítésre, ám ezeket nem tömegterméknek szánja a Vivo és a Xiaomi. Egyelőre tehát nem várható a mechanikus vagy szétcsúsztatható megoldások elterjedése a szelfikamera eltüntetésére. A méretes noccsból, illetve a cseppszerű bevágásból viszont a szó szoros értelmében sziget lehet, amit mindenütt kijelző vesz körbe.

Részlet az Apple formatervezési mintájából
Részlet az Apple formatervezési mintájából (forrás: Letsgodigital) [+]

Ilyen a Samsung Infinity-O panelje és az Apple júniusban benyújtott formatervezési mintája is, amit az USPTO (Amerikai Szabadalmi Hivatal) november 8-án fogadott el. A kapcsolódó, teljes kérelem a Letsgodigital oldalán olvasható el.

A Huawei mintája
A Huawei mintája (forrás: Mobielkopen) [+]

A Huawei is előállt a napokban kivágós megoldásával, bár a formatervezési minta alapján inkább úgy tűnik, hogy a hangszórónak vájtak szűk járatot a kijelzőn, ezt a Mobielkopen szúrta ki. Érdekes ötlet ez, és lehet sosem kerül hasonló termék a piacra, a hosszú kivágás mindenesetre a hangszóró mellett a szenzoroknak is helyet hagyhat. Az jól látszik a különféle gyártók papírra vetett ötleteit nézve, hogy a szenzorszigetet, jelenlegi, méretes formájában mielőbb fel kínálják számolni. Kérdés, hogy az ugyanolyan gyorsan el fog-e tűnni, amilyen sebességgel elterjedt.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.