A Huawei Mate 10 nem egy okostelefon

A Huawei Twitter-oldalán osztott meg egy új előzetest az október 16-án bemutatásra kerülő Huawei Mate 10-ről, amelynek tételmondata: Ez nem egy okostelefon. A hivatalos kommunikáció a mesterséges intelligencia létét helyezi a kommunikáció középpontjába, amelynek alapja nyilvánvalóan a gyártó  új lapkakészlete. A 10 nanométeres, heterogén többmagos dizájnnal kialakított HiSilicon Kirin 970 speciális NPU-t (neural processing unit) integrál, amivel majdnem 2 teraFLOPS teljesítmény érhető el. A Mate 10 ilyetén formában már nem egy okostelefon, hanem egy intelligens eszköz.

Hirdetés

Evan Blass legfrissebb értesülései szerint pedig így fog kinézni az intelligens eszköz:


[+]

Evan kivételesen elég profi minőségű renderképeket tett közzé, mellesleg meg is találják a követői, hogy nem "szponzorált", irányított szivárogtatás-e, viszont így a kamerarészről is tudott mutatni egy közelit, amiről úgy tűnik, valóban f/1,6 rekeszértékű objektívre számíthatunk.


[+]

Mindezeken kívül további információk is előkerültek, konkrétan a Yanis Anteur-től, aki a francia MirAxess alapító igazgatója. A 2015-ben alapított startup androidos és Windows készülékekkel kompatibilis asztali megoldást tervezett, amely lényegében ultrabookká alakítja a telefont. A Mirabook hagyományos ultrabooknak látszik, a telefont USB-n keresztül lehet rákötni, így nagyobb megjelenítőt és teljes értékű billentyűzetet kapunk, a laptop részéről nagyjából 24 órás üzemidővel. Anteur a francia FrAndroidnak nyilatkozott: Van egy bizalmas (secret) információm is, a Huawei új okostelefonja, amit október 16-án mutatnak be rendelkezni fog a Samsung DeX-hez hasonló funkciókkal. Több, mint valószínű, hogy a Mate 10 egy asztali környezetnek megfelelő felhasználói felülettel is bírni fog, ami lehetővé teszi, hogy a szükséges perifériákkal kiegészítve teljes értékű munkaállomásként funkcionáljon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés