A Huawei is bemutatja arcfelismerési technológiáját

Hirdetés

A méregdrága iPhone X egyik legérdekesebb funkciója a Face ID, azaz a TrueDepth érzékelőrendszerre épített arcfelismerés, ami ellentétben a korábbi, hektikusan és nem túl biztonságosan működő, kizárólag kameraképre épülő megoldásokkal, rengeteg egyéb szenzorral figyeli meg és azonosítja az arcot.

Mi is teszteltük az iPhone X arcfelismerését, és bár egy-két hiba még érezhetően maradt benne, már most egy kiválóan használható rendszerről beszélünk, ami a telefon feloldásán kívül olyan, elképesztően praktikus és hasznos funkciókat is magában hordoz, mint a beszélő kakimoji.


[+]

A Huawei enyhén kifigurázva már többször jelezte, hogy készülnek a saját megoldásukkal, ami új szintekre emelheti az animojizást, például képes lesz kezelni és lemásolni a nyelv kinyújtását is. Ami a technológiát illeti, várhatóan alig tér majd el az Apple-féle TrueDepth megoldástól a Huawei, nem marad ki az infraszenzor és a pontprojektor a Point Cloud Depth Camera néven futó rendszerből.

A fenti videón látható, telefonra csatlakoztatható eszközzel már demózták a technológiát, de értelemszerűen nem az lesz a cél, hogy csatlakoztatható eszközként adhassuk hozzá, mint a Siemens S55-höz a kamerát, a legfrissebb információk szerint biztos, hogy a Huawei P11-en látható bemetszés pont ugyanezt a technológiát integrálja magába.

Ezt a sematikus rajzot sikerült kibányászni a rendszerinformációkból.
Ezt a sematikus rajzot sikerült kibányászni a Huawei P11 kiszivárgott rendszerinformációiból. [+]

A Huawei-féle megoldás állítólag gyorsabb és biztonságosabb lesz az Apple jelenlegi Face ID-jénél, ideális körülmények között akár 400 milliszekundum is elég lesz neki, a gyártó szerint. Nem csak emiatt várjuk nagyon a P11 premierjét, ami a februári MWC-n esedékes.

Előzmények

Hirdetés