A HTC nem akar az ASUS-szal összeolvadni

Ha egy pénzügyi nehézségekkel küzdő, patinás vállalat felvásárlásáról pletykálnak, akkor tényleg komoly lehet a baj, és a HTC részvényeinek esése a tajvani értéktőzsdén azt jelzi, hogy a befektetők is borúlátóak. Márpedig múlt héten David Chang a Reutersnek arról számolt be, hogy az Asustek elnöke, Johnny Shih megemlítette a HTC megszerzésének lehetőségét, bár hozzátette, hogy komoly esélyt azért nem lát a One sorozatért felelős gyártó felvásárlására.

A HTC One M9 Dot View mintázatú dobozban kapható
A One M sorozat gyártója köszöni szépen, de nem akar az ASUS-szal összeolvadni [+]

A HTC-nél úgy gondolták, hogy a múltheti hírre azért reagálni kell, és a tajvani értéktőzsde honlapján közzétettek egy bejegyzést. "A HTC nem lépett kapcsolatba az ASUS-szal az említett témában, és nem is tervez azzal összeolvadni." A HTC egyébként volt már mély gödörben, aztán a One sorozattal sikerült ismét jó pénzügyi mutatókat elérni, a M9 sorozat tagjai azonban egyelőre nem hozzák azokat az eladási számokat, amellyel a gyártó újabb lendületet vehetne, sőt. Ezzel szemben az ASUS pályája felívelőben van, többek között a Zenfone 2 sikerének köszönhetően, és néha egy-egy ilyen felvásásárlásáról szóló hír inkább szól egy kis erőfitogtatásról, semmint valós szándékról.

Előzmények

  • Az ASUS is szemet vetett a HTC-re?

    Azt maga az Asustek is elismerte, hogy elgondolkozott a pénzügyi nehézségekkel küzdő HTC felvásárlásán.

  • Asus Zenfone 2 - agya, mint egy planéta

    4 GB RAM-ot kapott a Zenfone 2-es készülékcsalád legkomolyabb darabja, a ZE551ML névre hallgató variáns. Másban is brillírozik, de a fotózás nem az erőssége.

  • HTC One M9 - meleg fogadtatás

    Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

Hirdetés