A Geekbench tesztelte a Galaxy S21 FE-t

Most már remélhetőleg tényleg a küszöbön van a jó ár/érték arányú modell, 2022 legelején számíthatunk a bemutatásra.

Hirdetés

Nagyon sok késés után a 2022 januári Samsung Galaxy S21 FE bemutató remélhetőleg tényleg megvalósul majd, így hajszállal a Galaxy S22 modellek érkezése előtt egy jó ár/érték arányú, de komoly szolgáltatáscsomagot kínáló felső-középkategóriás mobil kerül a boltok polcaira.


[+]

Az eredeti Galaxy S20 FE rendszerchipje körül volt kavarodás, az Exynos 990 mellett a Snapdragon 865 chip egyaránt jelen volt a mobilban régiófüggően, nálunk először a Samsung Exynos-verzió került piacra, később a Qualcomm SoC-jére frissítették a modellt.


[+]

Startkor nagyon valószínű, hogy ezúttal sem kizárólag Qualcomm chipes modellek jönnek, a korai Geekbench-mérés alapján Exynos 2100-zal és 8 GB RAM-mal szerelt verzióval egész biztosan lehet majd találkozni. Az Exynos 2100 chipet a Galaxy S21-ek óta testközelből ismerjük, Geekbench-teljesítményben ez a készülék is hasonló értékeket produkál: 1104 pontos egymagos és 3220 pontos többmagos értéket ért el a processzoros mérésben. A modellszám az SM-G990E volt, órajelek tekintetében pedig a sztenderd 1 x 2,9 GHz  + 3 x 2,8 GHz + 4 x 2,2 GHz volt a felállás.

Előzmények

  • Galaxy S21 FE januárban, Galaxy S22 februárban?

    A friss hírek szerint két nagy bejelentést is várhatunk 2022 elején a dél-koreai vállalattól.

  • Exynos chipet kap a Galaxy S21 FE

    A chiphiány miatt elhalasztották a bejelentését, volt olyan hír, hogy limitált darabszámban és csak bizonyos piacokra fogják gyártani, most pedig SoC-megosztásról lehet olvasni.

  • Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni

    Apró frissítésként üdvözölhetjük a két alap S21-et, és bár van új hardver meg alapból járó 5G, az emlékezetünkben valószínűleg a töltőtlenség, a microSD-s bővíthetőség eltűnése és az AKG füles hiánya marad meg a csökkentett felbontású, 2021 eleji Galaxy eszközökből.

Hirdetés