CES 2020: A Motorola Razr élőben is meggyőző

Ha ilyen a közeljövő összehajtható telefonja, akkor jöhet. A Razr esetén az ötlet és a kivitelezés is összhangban van.

Hirdetés

Amikor az első pletykák felbukkantak, már akkor látszott, hogy a Lenovo jól gondolkodott, hogy a hajlítható kijelzős telefonja kapcsán kicsit visszanyúlt a Motorola múltjába. A többi gyártó (Samsung, Huawei) abból indult ki, hogy végre ezzel a technológiával tovább lehet növelni egy egyébként sem apró okostelefon kijelzőjét, a Razr esetében viszont pont fordított a koncepció: egy nagyon kicsi valamiből tud egy értelmes méretű mobil keletkezni.


[+]

A CES-en végre lehetőségünk nyílt hosszabban is kipróbálni az újdonságot, egy mellékrendezvényen a Lenovo is ott mutogatta a notebookjait, de megkérdeztük az egyik fickót, hogy nincs-e véletlenül a környéken a Razr, kiderült, hogy egy másik fickónak van egy sajátja (legalábbis bele volt költözve rendesen), azt odaadta kicsit. Aztán egyik lábáról állt a másikra, mert arra nem számított, hogy azonnal rávetjük magunkat Tech2 Lacival és AliceWake-kel, ennek eredménye ez a videó:

Ami lényeges, hogy a Razr nagyon ügyes. Egyrészt a méret kapcsán tökéletes. Összecsukva sem túl vastag, simán el lehet tenni bármilyen zsebbe, vagy táskába, kinyitva pedig egy termetesebb okostelefon méretét képzeljük el. Az is remek, hogy ez tényleg olyan, mint régen mondjuk a V3x volt, hogy egy kézzel ki lehet nyitni és be lehet csukni, ráadásul mondhatni, hogy csak azok szúrják ki nyitott állapotban a kijelző hajtási csíkját, akik külön keresgélik. Egy Galaxy Foldon ez sokkal látványosabban van jelen.

Látszik, hogy félállásban a kijelző felgyűrődik, de amint a fedlap egyenesbe kerül, a kijelző is kisimul
Látszik, hogy félállásban a kijelző felgyűrődik, de amint a fedlap egyenesbe kerül, a kijelző is kisimul [+]

Ennek az az oka, hogy a Lenovo egy ügyes trükköt épít be a hajtogatás kapcsán, amikor ugyanis kinyílik a telefon, akkor az alsó részen a kijelző kicsit csúszhat felfelé, tehát sokkal kevésbé gyűrődik a panel a zsanér ívének mentén. Korrekt a külső kijelző is, ami nem csak értesítéseket tud megjeleníteni, hanem a kamera is kezelhető róla, az összecsukható kivitel miatt ugyebár a hátlapi szenzor kerül bezárt állapotban ide előre, tehát a szelfik minőségére sem lesz panasz.


[+]

Viszont a Razr nem egy hardveres csúcsmodell, a Snapdragon 710-es chipset középkategóriás teljesítményt tud kölcsönözni a különleges Motorolának, csak egy kamera van kívül (16 megapixel) és belül (5 megapixel), az akkumulátor pedig igen karcsúnak tűnik a maga 2510 mAh-s kapacitásával, noha használat során nem kell mindig a nagy kijelzőt nézni, ha csak az értesítések megtekintéséről, vagy telefonálásról van szó.


[+]

Mindehhez tartozik egy majdnem félmilliós ár (forintban), ami ehhez a tudáshoz képest nyilván igen markáns, a Foldhoz képest roppant kedvező, a gyártási és fejlesztési költségekhez, valamint a termék exkluzivitásához mérten pedig biztosan lesznek sokan, akik úgy ítélek meg, hogy arányos, és vesznek egy Motorola Razr-t.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés