A-szériás Foldot tervez a Samsung

Ami vagy Fold Lite, vagy A Fold néven jöhet majd, a lényeg, hogy kedvezőbb áron is elérhető legyen a hajlítható kijelző.

Hirdetés

Koreai források szellőztették meg (nem először), hogy a Samsung szeretné lefelé bővíteni a hajlítható kijelzős telefonok kínálatát. A Fold 4 startja már nincs messze (augusztus végére várható), de nincs kizárva, hogy egyúttal egy valamivel olcsóbb és kevesebbet tudó társról is lehull a lepel, bár inkább azt pletykálják, hogy ezek a tervek a jövő évben valósulhatnak meg. A Samsung már tavaly a Flip 3-mal elkezdett kicsit árat csökkenteni, de a következő lépés a technológia terjedésének érdekében ennél jelentősebb olcsósítást igényel.

A Galaxy Z Fold3
A Galaxy Z Fold3 [+]

A hajlítható telefonok piaca az idei év első negyedéves adatai alapján 184%-kal bővült, ennek oroszlánrészét a Samsung fölözte le, de még így is csak a 400 dollárnál drágább árszegmensben eladott mobilok 3%-át teszik ki az ilyen készülékek. Egy jobb áron kínált alternatíva ezen sokat segíthetnek, a források szerint nem csak a Fold, hanem a Flip is elkészülhet kedvezményesebb kivitelben.


[+]

A koreai ET News forrásai szerint az árszintet 800 dollár körülre lőhetik majd be, ami még mindig jóval drágább, mint akármelyik A-szériás telefon, de legalább 25%-kal olcsóbb, mint a Flip 3. A funkcionális kompromisszumokat egyelőre csak tippelgetni lehet, a kijelzőn túl sokat nem lehet ezúttal spórolni, a hardvernek azonban nem kell csúcskategóriásnak lennie, ahogyan a kamerás képességeket is meg lehet vágni kissé. A Samsung láthatóan eléggé hisz ebben a technológiában és kvázi mintha előrefelé menekülne a szorongató kínai konkurensektől is tartva, ha jól taktikáznak, akkor több évnyi előnyre tehetnek szert a hajlítható kijelzős telefonok egyre bővülő piacán - de ehhez arra is szükség lesz, hogy a felhasználók is úgy gondolják, hogy ez a jövő.

Előzmények

Hirdetés