A-GPS a Nokiától

Az Assisted GPS (A-GPS) szolgáltatás segítségével a Nokia Maps alkalmazás felhasználói gyorsabban megállapíthatják aktuális helyzetüket, és a beépített GPS-szel rendelkező Nokia mobilkészülékükkel hamarabb eljuthatnak úti céljukhoz.

A Nokia a későbbiekben az összes új, beépített GPS-szel rendelkező készülékét felszereli a szolgáltatással. Az A-GPS szolgáltatást használó első készülékek a Nokia 6110 Navigator, melynek már elindult a szállítása egyes piacokon, illetve a Nokia N95 multimédiás számítógép.

A Nokia N95 tulajdonosai a Nokia szoftverfrissítőt (http://www.nokia.hu/szoftverfrissito) lefuttatva használhatják az ingyenes szolgáltatást: a program a készülék rögzített szoftverét a legújabb változatúra frissíti.

A szolgáltatás segítségével a beépített GPS-szel rendelkező, hálózatra csatlakozó mobilkészülékek világszerte, a legtöbb földrajzi helyen gyorsabban meghatározzák  az aktuális helyzetünket (a folyamatot az első pozícionálásnak nevezik). A rövidülő első pozícionálási idővel még jobban használhatóvá válnak a Nokia teljes hely-specifikus szolgáltatásai.

"Az első pozícionálás kivárására elvesztegetett idő csökkentésével még nagyobb élménnyé válik a Nokia Maps használata - mondta el Ralph Eric Kunz, a Nokia Multimedia alelnöke. - A fogyasztók mostantól gyors első pozícionálási időre számíthatnak, és még jobb navigációs élményt szerez számukra a Nokia Maps."

A szolgáltatás együtt működik egy műszaki kerettel, amely harmadik felek, például szolgáltatók számára saját A-GPS szolgáltatások biztosítását teszi lehetővé, amellyel azok az egyes területeken még jobban csökkenthetik az első pozícionáláshoz szükséges időt - az előfizetők örömére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés