Önkéntes fiatalok pályázatait díjazta a Nokia

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) kihirdette a 2007-es tavaszi, Helyi Kezdeményezések Támogatása elnevezésű pályázatának nyerteseit. A DIA és a Nokia „Make a Connection – Kapcsolódj be!” programjának részeként meghirdetett pályázaton 80 érvényes pályamunkából a szakmai zsűri 25-nek ítélte oda a támogatást. Az évente kétszer meghirdetett pályázattal a DIA a 14 és 25 év közötti fiatalok ifjúsági csoportjainak helyi, kreatív, önkéntes programjait kívánja támogatni.

Hirdetés

A pályázat célja, hogy önállóságra, öntevékenységre buzdítsa a fiatalokat annak érdekében, hogy saját illetve helyi közösségük igényeire, szükségleteire válaszolva közösségi, önkéntes programokat találjanak ki és valósítsanak meg. A támogatott projekteket a fiataloknak kell lebonyolítaniuk, ifjúsági szakemberek, koordinátorok segítségével, akiknek a projekt koordinálása, a készségfejlesztő, feldolgozó foglalkozások megtartása, illetve biztosítása a feladatuk. A közösségi tevékenységet, önkéntes projekteket olyan feldolgozó beszélgetések és foglalkozások kísérik, melyek célja, hogy a résztvevő fiatalok a lehető legtöbbet tanuljanak magukról és a társadalomról.

„Öröm látni, hogy minden pályázati körben egyre többen jelentkeznek, ami azt mutatja, hogy a fiatalság korántsem olyan passzív, ahogyan azt a közvélekedés tartja. Egyre több az olyan fiatal országszerte, aki szívesen tesz másokért, környezetéért, és meglátja az ilyen tevékenységekben a saját személyes fejlődésének lehetőségét is. Tisch Ferenc szavaival éve: » Elvégre tiéd is ez a világ. Magad is teremted. « Reméljük, hogy a Nokia még sokáig az ügy mellé áll, és ezzel kiszámítható partnerként segíti a munkánkat” – nyilatkozta Galambos Rita, a DIA kuratóriumi elnöke.

„Gratulálunk minden nyertes pályázó csoportnak, mert nagyon színvonalas, ötletes pályamunkákat nyújtottak be. Nagy öröm számunkra, hogy a pályázatban részt vevő fiatalok felismerték a közösség és az önkéntesség fontosságát, így munkájukkal tovább népszerűsítik kortársaik között ezeket az alapvető értékeket – mondta el Simai Anna, a Nokia kommunikációs igazgatója. – A „Make a Connection – Kapcsolódj be!” program elérte célját Magyarországon, mivel évről évre egyre több fiatal csatlakozik a helyi kezdeményezésekhez. Mindenkit arra buzdítunk, hogy kapcsolódjon be, és legyen része a Make a Connection program globális közösségének.”

A nyertes pályázatok között olyan kreatív kezdeményezéseket találunk, mint például a M.I.N.D csoport „Mindenki egyért, egy mindenkiért” című pályázata, melynek célja a Mátészalkai Református Ifjúság immáron 15 éve létező csoportjának újjáélesztése és közösségi életének megerősítése, a közösségi tanulás eszközével. A Fácánkerti Ifjak Társasága a Faluház melletti lebontásra váró játszótér átalakítását tűzte ki célul, egy olyan közösségi térré, ahol a fiatalok kultúrált körülmények között tudunk találkozni a hasonló korúakkal. A TASLI – Tatabányai Segítők Ligája pályázatának célja pedig, hogy szoros kapcsolatot alakítsanak ki közös programokon keresztül a fogyatékkal élő fiatalokkal. Ezáltal a csoport tagjai jobban megismerik önmagukat és egymást, így valódi kép alakul ki bennük a másság elfogadásáról és a segítségnyújtásról. A nyertes közösségeknek 2007. december 31-ig kell megvalósítaniuk a pályázatukban vállaltakat. További információ a pályázatokról: www.i-dia.org

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Hirdetés