4G-re korlátozott Snapdragon 888 a láthatáron

A Qualcomm speciális kivitele jól jöhet olyan eszközkbe, amiknek inkább teljesítményre és jó ár/érték arányra, mintsem 5G-re van szükségük, de egyéb okból talán a Huawei-nél is látjuk majd felbukkanni ezt az SoC-t.

Hirdetés

A Qualcomm minden bizonnyal be fog mutatni egy 5G nélküli Snapadragon 888 rendszerchipet, ami az eredeti SM8350 kódnév helyet SM8450-en futhat. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért lehet szükség ilyesmire, a válasz pedig kétpólusú: egyrészt, elképzelhető, hogy olyan eszközökbe (tabletek, olcsóbb gamer mobilok), ahova teljesítmény szükséges, viszont éles az árverseny, és az 5G még nem terjedt el annyira, hogy érdemi hátrányt okozzon a gyakorlatban, tulajdonképpen felesleges kiadás lenne az 5G-chip, ám, mivel az 5G-s eszközök árai folyamatosan mennek le, és minden bizonnyal egyre olcsóbbá válik a technológia, így a másik válasz sokkal magától értetődőbb, ezt a választ pedig úgy hívják: Huawei.


[+]

A Huawei ugyanis korábbi döntések értelmében nem üzletelhet amerikai vállalatokkal 5G-vonatkozásban, az viszont korábban kiderült, hogy ettől függetlenül vásárolnak rendszerchipet a Qualcommtól. Korábban egyébként volt szó arról, hogy az alap P50 sima 4G-s lesz, ami innen nézve komoly versenyhátránynak hangzik egy nyilvánvalóan nem filléres árkategóriában, Kínában viszont elképzelhető, hogy ez kisebb gondot jelent.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés