45 milliárd dollárt ér a Xiaomi

Hirdetés

Egyik fiatal mobilgyártó sikere sem fogható a Xiaomiéhoz: a 2010-ben alapított vállalat ma a Kínai Népköztársaság piacvezető okoskészülék márkája, és világviszonylatban is közel a dobogó, a bronzérem szinte bizonyosan az övék lesz hamarosan. De mennyit ér pontosan a Lei Jun által alapított és 77,8%-ban birtokolt Xiaomi?

Xiaomi MI-4
Nem csak az Mi4 járult hozzá a Xiaomi sikereihez

A legutóbbi, 1,1 milliárd dolláros befektetés után 45 milliárd dollárra értékelték a fiatal kínai vállalatot (kb. 12 billió forint), megelőzve mondjuk a Sony vagy a Nokia piaci értékét. A szédületes siker titka jól árazott és a célközönséget hatékonyan megszólító készülékek piacra dobása. Ázsián kívül a gyártó egyelőre óvatosan terjeszkedik, és futott már bele jogi ügyekbe, azonban a fejlődést figyelembe véve, azon olvasóink, akik még nem szokták meg a Xiaomi nevet (ejtsd: „saomi”), jobban teszik, ha gyorsan megtanulják.

Azóta történt

Előzmények

  • A TENAA-nál a Redmi 1S folytatása?

    Új középkategóriás készülék járt a kínai hírközlési hatóságnál, amely tippek szerint a rendkívül sikeres Xiaomi Redmi 1S folytatása lehet.

  • Xiaomi Mi 4 - MInőségi irány

    Szinte még forró, olyan friss újdonság futott be hozzánk. A Xiaomi új csúcsmodellje egyértelműen jelzi, hogy komolyan kell venni a kínai gyártókat.

  • Xiaomi Redmi Note - nagyra vágyóknak

    Az egyre ismertebbé váló kínai cég is helyet kér magának a phabletek piacán. A Redmi Note korrekt hardvert és méretes kijelzőt kínál elég jó áron.

  • Xiaomi Redmi 1s - pirospacsi

    Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.

Hirdetés