Galaxy blog: 2,65 kilót nyom a Galaxy View óriástablet

Vannak az apró (vagy nem éppen apró) zsebmobilok, a kisebb-nagyobb táblagépek, a szórakoztatóelektronikában pedig a televíziókészülékek jelentik a következő lépcsőfokot a megjelenítő méretének tekintetében. A Samsung most egy olyan terméket mutatott be, amely az utóbbi két kategória közé férkőzne be: íme a 18,4 hüvelykes képátlóval megáldott Galaxy View tablet.

A támaszték álló- és döntött formát is fel tud venni, a fogantyú pedig a hordozást könnyíti meg
A támaszték álló- és döntött formát is fel tud venni, a fogantyú pedig a hordozást könnyíti meg [+]

Az egyik partnerbolt a hét első felében már felvette a kínálatába az eszközt, hivatalossá azonban csak ma vált a 451,8 x 275,8 x 11,9 milliméteres androidos táblagép, amely nem kevesebb, mint 2,65 kilót nyom a mérlegen. Nyilván nem is arra való, hogy az ember minden nap magával vigye, a hátlap felől kihajtható, kétállású támaszték is jelzi: inkább egy szekrényen vagy asztalon van a helye, mint az ölben vagy a táskában; a hátlapi fogantyú mindenesetre segíti a könnyű hordozást.

A Samsung Galaxy View tulajdonságai
A Samsung Galaxy View tulajdonságai [+]

A hatalmas készülék 1920 x 1080 pixeles TFT kijelzőt kapott, ami a 18,4 hüvelykes képátló mellett szerény, 120 ppi-s képpontsűrűséget jelent, persze nyilván nem centiméterekről fog a tulajdonos az érintőkijelzőre meredni, amelyen egyébként Android 5.1.1-es rendszert lehet megpillantani, rajta a gyártó saját felületével. A készülék lelke a nyolcmagos Exynos 7580-as SoC 2 gigabájt RAM és 32 vagy 64 gigabájtos belső tároló társaságában. A View microSD kártyát és kiszereléstől függően nanoSIM-et is befogad az LTE-kapcsolathoz. A megfelelő hangminőségért két, egyenként 4 wattos sztereó hangszóró felel, a közösségi médián keresztüli kommunikációba pedig a 2 megapixeles előlapi kamera segít be. A Family Square szolgáltatással több ismerős és családtag egyszerre összekapcsolódhat.

A Galaxy View szoftverfelülete kifejezetten a multimédiás tartalomfogyasztásra lett belőve, és a 6700 milliamperórás akkumulátorból a gyártó szerint nyolcórás videolejátszást lehet kihozni. Persze, ha az óriáskészüléknek a konyhában vagy a nappaliban állandó a helye, alighanem a töltőn marad egész nap. A Samsung egyelőre nem közölte, hogy a View hol lesz elérhető és mennyiért, a fent említett boltnál mindenesetre 599 dollárért lehetett előrendelni, mielőtt a termékoldal lekerült. Ez nagyjából 170 ezer forintot jelent járulékos adóterhek nélkül, úgyhogy, ha a fenti ár helyes, a Samsung méretes táblagépe nem lesz olcsó.

Azóta történt

Előzmények