Helix Wind: Adótornyok saját szélerőművel

A lakott területekről messzire telepített távközlési adótornyok áramellátása általában nem egyszerű és nem is épp környezetbarát feladat, hiszen legtöbb esetben aggregátorok segítségével oldják meg a szükséges energia előállítását, melyeket viszonylag gyakran kell üzemanyaggal ellátni. Az Ericsson és a Nokia számos alacsony fogyasztású, napelemmel is felszerelt adótornyot mutatott be, sőt a svéd gyártó már szélerőművel kombinált megoldásokat is bemutatott. Úgy tűnik azonban, hogy az alapvetően kompakt szélerőművekkel és turbinákkal foglalkozó Helix Wind szintén fantáziát lát a távközlési adótornyok elektromos ellátásának megoldásában, méghozzá mérsékelt árú vertikális turbináinak felszerelésével. A kísérleti projekt keretében először Afrikában és az Egyesült Államokban szerelnek fel adótornyokat saját szélerőművel, mely bekerülési ára körülbelül fél év alatt megtérülhet.

Azóta történt

Előzmények

  • Érkezik a Samsung Reclaim

    Újabb környezetbarát telefon kiadására készül a Samsung, mely elsősorban közösségi szolgáltatások terén tűnik erős alternatívának.

  • Környezettudatosabbak lettek a vásárlók

    Felmérések szerint egyre több vásárló figyel arra, hogy a megvásárolt telefon vagy szolgáltatás mennyire terheli a környezetet.

Hirdetés