Semmi sem töri meg a Meizu 16s kijelzőjének egységét

A Meizu 16 és Meizu 16 Plus kijelző/előlap aránya pont optimálisra sikerült, amennyiben a két igen vékony káván még pont elfért a beszédhangszóró, a szenzorok és az előlapi kamera. A lapkakészlet tavaly up to date volt a csúcskategóriában, az ujjlenyomat-olvasó pedig már akkor is az AMOLED panelben. Eddig arról volt szó, hogy a formaterven nem változtatnak, legalábbis nem sokat, de a most előkerült valódi felvétel alapján szemmel láthatóan variáltak a kialakítással. De nem úgy, ahogy eddig hittük.

Se sziget, se lyuk.
Se sziget, se lyuk.

A panelt szegélyező kávák még vékonyabbak lettek, szinte alig léteznek, viszont a korábban felvázolt kameralyuk mégsem ott van, ahol a skiccen láttuk. Konkrétan nincs is. A Meizu megoldása egyébként nem lett volna rossz, a sematikus rajzon a kamera pont akkora átmérőjű, hogy nem lóg ki az értesítő sávból, olyan, mintha csak egy ikon lenne, ami így még annyira sem zavaró, amennyire egy pici lyuk zavaró lehet tartalomfogyasztás közben.

Ez volt a terv. De most úgy tűnik, volt egy B terv is.
Ez volt a terv. De most úgy tűnik, volt egy B terv is.

A Meizu inkább a tényleg nagyon minimális felső kávára, a megszokott helyre pakolta a szelfikamerát, ami mellett továbbra is elférnek a szenzorok és a hagyományos hangszóró. A Meizu 16s-ben ezen kívül nem csak a lapkakészletet aktualizálják, nyilván Snapdragon 855-re, de a burkolat is szintet lép, ami idén már Gorilla Glass 6 lesz. Vezeték nélküli töltést viszont továbbra sem integrálnak. Jack Wong, a Meizu vezérigazgatója nem tartja jelenlegi formájában szignifikáns funkciónak.

Ezt a képet módosítgatják, amint új információ érkezik. Most úgy tűnik, megszaporodott a kamerák száma.
Ezt a képet módosítgatják, amint új információ érkezik. Most úgy tűnik, megszaporodott a kamerák száma.

A kamerákat is újabb rendszerre cserélik, elvileg a Sony 48 megapixeles szenzora váltja a korábbi 12 megapixeles főkamerát, viszont a Xiaomi tegnap bemutatott csúcsmodelljével ellentétben a Meizu optikai képstabilizálással is kiegészíti a rendszert, illetve rálicitál saját magára egy NFC chippel. Amire most nyilván elég sokan jegyzik meg, hogy navégre. Mindez valószínűleg 3300 jüanba fog kerülni, ami körülbelül 137 ezer forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés