Véső, öngyújtó, Mi 9

Hirdetés

Kínában igazán remek áron kapható a Snapdragon 855-tel és három, különböző látószögű hátlapi kamerával szerelt Xiaomi Mi 9 (124 ezer forinton nyit), és nem gondoljuk azt, hogy a 3-400 ezer forintos csúcskészülékek korában Magyarországon vészesen magasra szökik majd az ára a különböző terhek rápakolása után. Kevés kompromisszummal juthat tehát a vásárló egy papíron remek készülékhez, amit persze majd élesben mi is tesztelünk, csak nem úgy, mint Zack Nelson: vésőkkel.

Az eredmény kiszámítható, mint egy szuperhősfilm: az új generációs Gorilla Glass 6 védőüveg elöl a papírvágótól nem karcolódik meg és kisebb nyomot csak a Mohs-féle keménységi skála hatos jelölésű vésője hagy, mélyebbet a hetes keménységű, megfelelve az ipari sztenderdnek. A Xiaomi ugyanakkor állítja: a hátlapi, triplalencsevédő anyag „zafírüveg” (valószínűleg se nem tiszta zafírkristály, se nem tiszta üveg, hanem valamiféle kombináció. A vásárló gondolhatná: ha ott a zafír szócska, biztos csak nyolcas keménységű vésővel tudja Mr. Nelson megkarcolni, ergo a zsebben lapuló, ádáz homokszemeknek nincs sok esélyük. Ám már a hatos keménységű odakarcol, szóval látszólag különösebb előnye nincs a dolognak a sima védőüveghez képest.


[+]

Szerencsére a fémvázas és mutatós ketyere máskülönben jól bírja a gyűrődést: a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó a 7-es keménységű véső szemmel látható nyomai után is felold, az AMOLED panel nem sérül maradandóan félperces, öngyújtólángos hevítés után (a védőüveg rétegei azonban elváltozhatnak) és Nelson komoly, kétkezes hajlítási kísérletei a Xiaomi szemszögéből sikerrel végződik: a szerkezet sértetlenül megússza. Nem is rossz, és eddig a kamerák minőségéről is csak jókat hallani, úgyhogy már csak saját tesztünk várat magára, a fentieknél kíméletesebben.

Azóta történt

  • Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor

    Lehet-e százezer forintért kvázi-csúcskészüléket letenni csupa kijelzővel, négy kamerával, rengeteg funkcióval és korrekt mérettel? A Xiaomi megpróbálja.

Előzmények

Hirdetés