10% fölött a Marshmallow

Az év első részében számos csúcskészülék és alsóbb kategóriába eső mobil kapta meg a 6.0-s Android rendszerverziót, így két hónap alatt megtriplázódott a mályvacukros variáns részesedése a zöld robotos eszközök körében. Az elmúlt hónapban nem sikerült a terjedés ütemét tovább növelni: 7,5%-ról 10,1-re nőtt a Marshmallow részesedése.


[+]

Ez, valljuk be, nem túl acélos eredmény pár hónappal az Android N befutása előtt. Az is igaz persze, hogy több százmillió zöld robotos eszköz van forgalomban, nagy részük pedig régebbi és olcsóbb modell, így a 10% átlépése nem is számít annyira rossznak. A jövőben mindenesetre szívesebben látna a szakma és a vásárlóréteg jóval gyorsabb rendszerszerfrissítéseket, és nemcsak a drága mobilok esetében.

Azóta történt

  • Tovább erősödik a Marshmallow

    Egyre több készüléken teljesít szolgálatot a Google legfrissebb operációs rendszere, a Froyo még mindig ott van a térképen.

  • 15,2%-nál tart a Marshmallow részesedése

    Lollipop (5.0-5.1) fut a legtöbb aktív androidos telefonon, a második helyen továbbra a KitKat (4.4) áll, és még a Jelly Bean (4.1-4.3) is megelőzi néhány tizeddel a 6-os verziót.

Hirdetés