Hirdetés

Lendületet vett az Android Marshmallow

Ha az 5.0-s Android a rendszer történetének legnagyobb volumenű frissítése volt, akkor a 6.0 a legjelentősebb finomhangolás, amely általánosságban stabilabb rendszert és jobb készenléti fogyasztást hozott. A gyártók azonban csak nagyon lassan készültek és készülnek el a frissítésekkel, két hónapja például még arról számolt be a Google, hogy a zöld robotos eszközöknek mindössze csak a 2,3%-a futtat Marshmallow-t.

Samsung Galaxy S5
A Galaxy S5-re is befutott az Android 6.0 [+]

Hatvan nap alatt azonban számos népszerű eszköz jelzett, hogy telepíthető a várva-várt frissítőcsomag, és ez kapásból megháromszorozta az Android 6.0 részesedését. A jelenleg legfrissebbnek számító verzió még így is csak 7,5%-on áll, a Lollipop 36,1%-on, a KitKat pedig 34,3%-on. A Jelly Bean még mindig tekintélyes szeletet kiharap a tortából, összesen 22,3%-ot. Mindeközben gőzerővel készül az Android N – a fejlesztői verziókhoz való korábbi hozzáférés remélhetőleg gyorsabb frissítéseket hoz majd.

Azóta történt

Előzmények

  • Az androidos eszközök közel harmadán fut Lollipop

    Már a Marshmallow is bemutatkozott egy ideje, de a részesedése még elég sovány, továbbra is a KitKat uralkodik a statisztikában.

  • Marshmallow rendszerbemutató

    Elérhető a legújabb zöld robotos főverzió, az Android 6.0 Marshmallow végleges kiadása, mely elsősorban motorháztető alatti újdonságokat és finomhangolást kínál a Lollipopban bennmaradt bakik után.

  • Kérsz Mályvacukrot?

    Marshmallow, vagyis Mályvacukor a következő Android főverzió neve, amely nem 5.2, hanem 6.0 verziószámmal indul útjára a fejlesztői változatok után, méghozzá az ősszel. A 6.0-s SDK-k már elérhetők.

Hirdetés