10 bites QHD+ panel? Karcoljuk meg!

Zack Nelson vs. 120 Hz-es Fluid AMOLED kijelző, természetesen a jó ügyért.

Hirdetés

Mindent tud, ám nagyon drága, avagy sokba kerül, viszont nem maradt ki semmi – apró szemléletbeli különbség, ami sokaknál dönti el a vásárlás kérdését valamely irányba. Tény, hogy a OnePlus 8 Pro az első Never Settle készülék sokszorosába kerül, de legalább nem spórolja ki az IP68 védelmet, a vezetékmentes gyorstöltést, az aktuális, 5G-s Qualcomm csúcshardvert vagy az ötelemes, kétoldali kamerarendszert.


A OnePlus 8 Pro, itt épp épen [+]

Legfőbb fegyvere ezúttal mégse a sebessége vagy jól optimalizált felülete, hanem pontosan kalibrált, 1300 nit fénysűrűségre képes Fluid AMOLED panelje 6,78" képátlón és 1440 x 3168 pixelen. Megvan a HDR10+ támogatás, a DC elsötétítés, a dedikált MEMC chip, a beépített ujjlenyomat-olvasó és még egy dolog, ami a telefonok között szokatlan: a 10 bites színmélység, azaz a képernyő akár egymilliárd színt megjeleníthet. Erre mit csinál Zack Nelson pár kattintásért? Hát megkarcolja, megpörköli és még ketté is akarja törni – lássuk, milyen sikerrel!

Szerencsére a Never Settle telefonok összeszerelési minősége évek óta remek, persze dobálni azért nem érdemes. Karcolni papírvágóval viszont lehet a két üveglapot, lévén az a Mohs-féle keménységi skála szerint nem sok vizet zavar, nem úgy a 6-os és 7-es keménységű véső, amely már maradandó nyomot hagy. Az esztétikának ezzel annyi, de legalább az optikai ujjlenyomat-olvasó működőképes marad. Zack öngyújtólángja viszont 10 biten éppúgy kifog, mint 8-on, a sárga pötty pedig örökre a képernyőn ragad. Kettétörni a méretes masinát legalább nem sikerült, mivel a fémváz igencsak szívós, úgyhogy valószínűleg túléli, ha valaki egy fáradt nap végén a hátsóját önkéntelenül ráhelyezi, és még izeg-mozog is vele, mielőtt sűrű bocsánatkérés közepette jobb helyet talán a OnePlus 8 Prónak.

Előzmények

Hirdetés