Hirdetés

0,82 mm vastag mobilkijelző

A Samsung kifejlesztette az eddigi legvékonyabb LCD kijelzőt, amely pontosan olyan vékony, mint egy bankkártya. A korábbi csúcstartó modell 0,07 mm-el volt vastagabb, mint a Samsung legújabb modellje.

Hirdetés

A vállalat bejelentette továbbá legújabb mobil technológiáját, az i-Lens-t, amely az összes komponens, az LCD panel, valamint a védő réteg egyetlen lapkára integrálását jelenti. Az i-Lensnek köszönhetően vékonyabb, többfunkciós LCD modulok építhetők, amelyek sokkal jobban védik a telefon fő kijelzőjét, mint a korábbi változatok, valamint ellenállóbbá teszik a rázkódás és ütés ellen. Az i-Lens lehetővé teszi, hogy a mobiltelefonok kijelzője 1,4-2,4 milliméterrel legyen vékonyabb.

Yun Jin-Hyuk, a mobileszközök kijelzőiért felelős részleg alelnöke elmondta: “A Samsung kutatási-fejlesztési törekvései, amelyek az LCD kijelzők vékonyítására és ütésállóságára irányulnak, hozzájárulnak ahhoz, hogy fogyasztóink ezentúl sokoldalúbb, megbízhatóbb és ultravékony mobilkészülékeket használhassanak.” Hogy elérjék a legvékonyabb kialakítást, a Samsung Mobile Display Team újratervezte a fényvezető alegységet és a hátsó üvegréteget, amelyek a leginkább befolyásolják az LCD panelek vastagságát.

A Samsung az i-Lens technológiával is nagyban hozzájárul a vékonyabb telefonok elterjedéséhez. Manapság egy tipikus mobiltelefon kijelzője fölött 2-3 mm kihasználatlan tér van, és csak ez után következik az a megerősített műanyag modul, amely az LCD kijelzőt védi. Az új i-Lens rendszerben az ütésálló védő réteg közvetlenül az LCD panelra kerül, ezáltal megszűnik a kihasználatlan tér. Az i-Lens LCD paneljei a hihetetlen 0,82 mm-es vékonyságot érik el, emellett pedig a zavaró fényvisszaverődést is kiszűrik, így a kijelző még napsütésben is jól olvasható.

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés