Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Icetee

    aktív tag

    Van egy S6 EDGE telefonom és mellette most egy Galaxy S7.

    Azt hittem, hogy nagy előrelépés lesz az S7 de kicsit csalódtam. Szebb az tény, meg bővíthető, de kamera téren nem igen lett jobb, sőt. Mondjuk az S7-be a Samsung saját kamerája van az S6 EDGE készülékbe pedig a Sony féle, de elvileg az S7-nek jobban kéne teljesítenie.

    Csináltam pár fotót minden környezetben. A tapasztalatom a következő:
    Kicsit melegebb hatásúak az S7 kamera képei. Nagyítás nélkül a minősége hasonló, de ha ránagyítok ott eldől a verseny. Persze nem az a kamera, mert az egyik 16 a másik 12 Mpixel. Ezért levettem az S6 EDGE felbontását is 12Mpixelre és a történet ugyan az. Valahogy nem olyan éles, elmosódik az S7 kamerája kicsit. Persze ez kukacoskodás, mert ha valakinek nincs viszonyítási alapja, akkor azt mondja, hogy gyönyörű képeket készít az S7, de így összevetve 10 más helyszínen és fényviszonyban készített kép alapján azt mondom az S7 nem jobb, sőt talán rosszabb. Egyedül sötét környezetben csinál valamivel jobb képet.

    A másik csalódásom: nincs benne gyárilag zseblámpa widget. Leszedtem egy pár fajtát, de úgy merítik a telefont, hogy nem igaz. Fél órát kellett világítanom kint a hidegben (ez talán zavaró tényező) és fél óra alatt majdnem 10%-ot merített az akkumulátoron, úgy hogy a kijelző ki volt kapcsolva.

    Az egyik szemem sír a másik meg nem :)
    Mivel kinézetre sokkal de sokkal jobban tetszik az S7 de valahogy nem hozta azt amire vártam. Lehet hogy túl jó az S6 EDGE és nehéz volt überelni ezt? Annak aki nem nagyítgatja és szerkesztgeti a képeket Photoshoppal az nem fogja észrevenni a problémámat, mert a telefon képernyőjén nézve tökéletes a fénykép. A részletek csak akkor jönnek ki, ha az ember ránagyít.
    Nektek mi a tapasztalatotok más hasonló jó kamerás készülék után?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák