MWC 2014: Itt az új Yotaphone

Hirdetés

A Yotaphone standján óriási az érdeklődés, nyomorognak a sajtómunkások, mivel mindössze egy darab működő darabot hoztak el a kiállításra a cég emberei, ezt pedig mindenki szeretné lencsevégre kapni. Megnyomkodni nem lehet, kizárólag a gyártó munkatársa fogdoshatja, ő tart 30 percenként demonstrációt az újdonságról, aminek még konkrét neve sincs, csak úgy hivatkoznak rá, hogy az új Yotaphone.

A felhajtás egyébként érthető. Amikor az első készüléket megmutatták, akkor még nem sejtették, hogy ennyire nagy lesz az érdeklődés. A kissé még szögletes, picit régimódi okostelefon utódjánál azonban nem szeretnének melléfogni, ezért kifezetten ütős hardvert álmodtak a készülékházba. Négymagos Qualcomm Snapdragon 800-as SoC, 2550 mAh-s akkumulátor, LTE támogatás, 2 GB RAM, 8 megapixeles kamera... ráadásul nanoSIM-et fogad, 8,9 mm vastag és 140 grammot nyom a mérlegen.

Ha nem lenne két kijelzője, akkor anélkül is versenyképes kis masina válhatna belőle, de a Yotaphone-nál pont az a lényeg, hogy az előlapi, 5 inches, Full HD AMOLED kijelző csak a kezdet, ha megfordítjuk a terméket, akkor egy érintésérzékeny, qHD felbontású e-ink panelt láthatunk, amit egy csomó extra funkcióra tudunk használni. Ahogyan a lenti képen is látszik, itt például fixen megjelenhet időjárási információ, de tehetünk rá tetszőleges háttérképet, de ez csak a hab a tortán.


[+]

Szinte mindenféle funkciót át tudunk ültetni a második kijelzőre, legyen az Facebook, egy jópofa játék, üzenet és híváskezelés, jegyzetelés, könyvolvasás, böngészés. Ha pedig merül az akkumulátor, akkor a színes kijelzőt teljesen ki is lehet kapcsolni, hogy csak az energiát alig-alig fogyasztó e-ink display üzemeljen. A készülék azonban csak novemberben kerülhet piacra, elsősorban Európában, de tervezik az Egyesült Államokban is forgalmazni. A késlekedés oka, hogy csak most tudtak kiadni SDK-t a fejlesztők számára és meg szeretnék várni, hogy jó sok app legyen, ami kihasználja a másodlagos kijelzőt - hogy ez mennyire igaz, azt nehéz megítélni, de azt nagyon ígérgették, hogy a Yotaphone nem lesz drágább, mint a hasonló tudású, de e-ink kijelző nélküli okostelefonok.

Azóta történt

Hirdetés