Hirdetés

Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan

Nem minden évben lesz tényleg ügyesebb a Xiaomi karperece, de a mostani generációnál érezhető a fejlődés.

Hirdetés

Bevezető

Azt hiszem, hogy a Xiaomi Smart Band (a.k.a Mi Band) a világ talán legnépszerűbb aktivitásmérő karperece. Noha nem ők kezdték a dolgot (talán a Sony előbb jött ki a saját, meglehetősen fura megoldásával, a Fitbit is az első között volt), de kétségtelenül az első Mi Band volt az, ami konkrét termékkategóriát hozott létre, azóta pedig kisebb-nagyobb megingásokkal, de töretlenül ez a termék az, amire mindenki gondol, ha csak egyetlen márkát kell megnevezni ezen a piacon. Voltak megingások, amikor például összevesztek a beszállítóként közreműködő Amazfittel, de a Smart Band 8 hozza a szokásos nívót és funkcionalitást.


[+]

Az is szokásos, hogy a Xiaomi majdnem egy fél évvel korábban piacra dobja az aktuális generációt saját piacán, Kínában. És akkor ellepik az ajánlatok az ilyen-olyan kínai webshopokat, de azokon még olyan a szoftver, hogy az onnan rendelt darabokat csak akkor lehet párosítani a Mi Fitnesz alkalmazás segítságável, ha kínaira állítjuk a régiót, plusz kizárólag angol és kínai nyelven kommunikál. A globális forgalmazásba kerül változat viszont már tud magyarul, a párosítás egy pillanat műve (ha és amennyiben már van Xiaomi fiókunk és fent van az alkalmazás), korábbi változatról váltani szinte semmi perc alatt lehet — az adataink és az edzéseink amúgy is a felhőben vannak. (És akkor most itt lehetne egy kitérőt tenni azügyben, hogy akarom-e én, hogy egy kínai cég tudja, hogy rosszul alszom és el vagyok hízva, vagy sem.)


[+]

Persze ebben a műfajban nehéz újat mutatni, a Xiaominál is érezni némi erőltetettséget, amikor évről-évre jön egy új Band. A többi gyártó is próbálkozik ezzel-azzal, például tesznek néha GPS-t is a termékbe (a Smart Bandben nincs), olykor bekerül NFC (csak a Pro modellben van, amit Európában nem forgalmaznak), a sportosabb irányból érkező gyártók pedig a jobb edzéskövetéssel és az esetleges csatlakoztatható egyéb szenzorokkal igyekeznek kitűnni a tömegből — drágábban. Hobbistráknak és csak az értesítéseket jelző motyóra vágyóknak a Smart Band 8 tudása elegendő, a kérdés tehát az, hogy mit lehet a képlethez hozzáadni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés