Withings Body Cardio Scale - túl sokat akar tudni

Pulzust és egy csomó egyéb dolgot is mér a cég mérlege, ami a kínálat legdrágább darabja. De vajon tényleg szükségünk van-e minderre?

Külső, üzembe helyezés

A többi Withings mérlegtől a keresztbe csíkos fedlap és a középen hosszan elnyúló, vertikális, fémes betét különbözteti meg ezt a modellt, de az alapvető design nem változott: szögletes, monokróm kijelzővel rendelkező, meglehetősen súlyos (2,6 kilogramm), jókora 32,7 x 32,7 x 1,8 centiméteres kiterjedésű a termék, amelynek felülete edzettüveg, de mindenképpen kicsit csillog, ugyanakkor vizes lábbal sem csúszik.


[+]

A kezelőszervek listája kurta: egyetlen gomb van a jobb oldalon a Type-C csatlakozó mellett, ezzel lehet életre lehelni, az USB port pedig azért kell, hogy tölteni tudjuk a berendezést, ugyanis nem elemmel üzemel, hanem akkumulátor található benne. Sokat nem fogjuk macerálni, a cég szerint egy töltéssel egy évig elvan a masina, a töltöttség állapotáról a kapcsolódó alkalmazás ad százalékos tájékoztatást.


[+]

A kijelző 2,88 inches átlóval bír, felbontása 128x64 pixel, vagyis ez nagyon nem az a kategória, amit egy telefon kínál, de szemmagasságból tekintünk rá, szóval nem a képpontokat fogjuk számolgatni, a lényeg inkább az, hogy a kiírt értékek jól olvashatóak legyenek, ebben pedig nincs is hiba. A készülék fehérben és feketében létezik, alsó kiképzése miatt nem csúszkál semerre, konkrétan nemigen lehet megmozdítani, ha nem emeljük meg.


[+]

Már az első használathoz is kelleni fog egy telefon, mert ha nincs csatlakoztatott alkalmazás, akkor a mérleg erről egy üzenetben tájékoztat egy darabig, majd kikapcsol. Androidra és iOS-re létezik a Health Mate nevű app, ami nem csak a cég mérlegeit, hanem óráit, pulzuspántjait, vérnyomásmérőit és alvásszenzorait is kezeli. Az első kapcsolat (regisztrációt követően) Bluetooth segítségével zajlik, de rögtön utána fel lehet dobni a mérleget a WiFi hálózatra, ami nyilván gyorsítja az ügymenetet és a telefont nem kell bevinni a fürdőszobába ahhoz, hogy megkapjuk rá a friss adatokat. Persze a regisztráció során a szokásos információmennyiséget várja el tőlünk a masina, életkor és magasság kapcsán, de innentől nincs egyéb dolgunk, mint néha ráállni, aztán amúgy is a telefonon fogjuk követni a változásokat és az eredményeket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés