Unitech TB100 - tereptablet

Bevezető

Előforult-e már Önnel, hogy az esti habfürdőzés közben épp meg akarta volna dönteni Fruit Ninjában korábbi rekordját, amikor hirtelen táblagépe a jacuzzi vizébe pottyant? És az előforult-e, hogy a gyereknek odaadott tablet néhány perc múlva a homokozóban landolt? Azon túl, hogy ez instant két nap szobafogság, gondolt-e már arra, hogy egy strapabíróbb eszköz jobban passzolna háztartási igényeihez? Nem? Sebaj, a Unitech masinája nem a kétbalkezes háziasszonyok és nem is a nagycsaládosok igényeit szeretné kiszolgálni, hanem olyan vásárlókra számít a gyártó, akik munkájuk során nem irodai kávét szürcsölgetnek két értelmetlen meeting között, hanem kint dolgoznak az építkezésen, az erdőben, esőben, fagyban és szükségük van egy táblagépre.

Unitech TB100
[+]

A Unitech nem ma kezdte az ipart. 1979-ben alapították tajvani arcok a céget, ipari PDA-kkal, RFID olvasókkal, strapabíró terminálokkal foglalkoznak, hozzánk viszont a cég egyetlen androidos terméke, a TB100 nevű tablet jutott el a Speedshop jóvoltából. A fentieknek megfelelően ez egy IP65-ös minősítéssel rendelkező cucc, ami látszik is rajta. Ez azt jelenti, hogy elég vaskos, cserébe semmilyen körülmények között nem juthat por a készülékházon belülre, mellesleg pedig jól bírja a vizet is, ha nincs is arra hitelesítve, hogy ezzel búvárkodjunk.

Unitech TB100
[+]

Valószínűleg az eséseket is jobban bírja, hiszen nagyon masszív borítást kapott, tehát ez valóban egy olyan tablet, amit nem kell a széltől is óvni. Ez a gép alkalmas arra, hogy a sűrű hóesésben az FKF diszpécsere a hókotró mellett mutogassa Google Mapsen, hogy merre kell kanyarodni, alkalmas arra, hogy egy építkezésen a művezető a porban tervrajzokat nézegessen, alkalmas arra, hogy az erdész a párás-ködös időben megjelölje a kivágandó fákat, vagy arra, hogy egy offroad rallye szervezője az út mellett állva adminisztrálja a versenyzők időeredményét. És ezek mellett persze alkalmas minden másra, amire egyébként egy androidos tablet általában képes, még akkor is, ha nem számíthatunk csúcsgépeket megszégyenítő tudásra. Ha ilyenre vágyunk, akkor az Xperia Tablet Z-re kell várnunk, bár ütésállóság szempontjából a Unitech valószínűleg azért többet tud, lévén a Sony terméke "csak" IP57-es lesz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés