Hirdetés

Spiderman 3 mobilon

Hirdetés

Intro

Mozikban a Pókember 3, ami már a május 1-i nyitónapján 16 piacból 10-ben új rekordot állított fel az első napi bevétel tekintetében. Az érdeklődés mértékét jól érzékelteti, hogy a premier napján többen váltottak jegyet erre a filmre, mint anno a keresztény világot sokkoló Da Vinci-kódra Olaszországban, az eladási mutató pedig hatszorosa a 2004-es második résznek. Néhány moziban hajnali 3-kor is vetítették Peter Parker legújabb kalandjait. Május 6-ra a film a világ 107 országába jutott el. A harmadik rész előkészületeit 2004 márciusában kezdték meg, a folytatás a sikeres fogadtatás fényében több mint valószínűnek tűnik- nem hivatalos információk szerint még legalább három rész van tervben.

A film költségvetése 258 millió dollár volt, amiből a horribilis sztárgázsik kifizetése és a Sony Pictures Imageworks által biztosított speciális effektek megtervezése mellett egy kiemelten erős, világszínvonalú és méretű marketingre is futotta. A gabonapelyhekben található apró Venom, Pókember és egyéb vízipisztolyos figuráktól kezdve a professzionálisan kivitelezett teaserig, trailerekig minden a jelenség népszerűsítését szolgálja. A történet kitalált univerzumának valós színhelyén, New York Cityben turistalátványosságokat emeltek április végén a közelgő bemutató előtt tisztelegve. Az egyedülálló kampány része volt továbbá az Amerikai Természettörténeti Múzeumnál helyet kapott pókkiállítás, a pókpeték tárháza a New York-i Botanikuskertben, Zöld Manó-maszkkészítő műhely a Manhattani Gyermekek Múzeumában és Central Park-i Állatkerti temetőbogár-vadászat és egy bogár-show is. Hősünket a fiatal amerikai történelmet figyelembe véve egyfajta népmesei karakternek is tekinthetjük.

A Pókember jelenséget a Marvel Comics kiadóhoz köthetjük, a karakter és az első kalandok írója Stan Lee, megrajzolója Steve Ditko volt. A sorozat népszerűségét jelzi, hogy az 1963-as első megjelenést követően több száz rész került kiadásra, 1999-ig csak az eredeti széria közel 500 epizódot élt meg. A képregény magyarországi első megjelenését, a Csodálatos Pókembert a Semic Interprint adta ki, azóta hazánkban is nagyon népszerű és ismert Peter Parker története. Az újság mellett egyéb médiamegjelenésről is beszélhetünk: 1967 óta nagyságrendileg 150 animációs film és több tévés sorozat készült a szuperhősről, a ’80-as évektől kezdve pedig a mozikban is gyakran láthatjuk viszont a hálószövő jótét lélek kalandjait.

A fentebb közölt információk fényében természetesen nem meglepő, hogy a Pókember a játékplatformokon is szinte minden évben képviseli magát már ’89-óta. 1978-ban adták ki az első ilyen programot, a Questprobe 2 -Spider-Man még nem rendelkezett grafikai megjelenéssel, a történeten szövegesen kellett végigmenni.

Az eddig megjelent több mint 20 játék a kezdetekben Commodore 16, 64/128-ra, Amigára, segás és egyéb konzolokra jelent meg, a legutóbbi Spider-Man 3 -The Game platformja a PC, Wii, Nintendo DS, X-box 360, PS3, PS2, PSP mellett a javás programfuttatásra képes mobiltelefon is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Hirdetés