2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Sony Xperia E1 - közepes egyveleg

A japán gyártó újdonsága belépőszínten próbál szerencsét, a Sony szerint ez lesz most már az alapmodell, és ez jó hír, mert az E1-nek is vannak erősségei.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Mióta Sony Mobile Communications lett a japán gyártó mobilos részlegének hivatalos neve, sok minden történt a vállalat életében. Az Ericsson akvizíciója óta rengeteget fejlődött a cég, nagyon ráfeküdtek az okostelefonokra, és mára kialakítottak egy olyan formatervet, ami már messziről megismerhető. Mivel azonban nem csak ők rugaszkodtak neki óriási ütemben az újdonságok bemutatásának, hanem a konkurencia is ontja magából a készülékeket, nem elég kizárólag a felső szegmensre koncentrálni. Pedig a Sony jó ebben is, kihasználták a kamerás szektorban szerzett tudásukat, prémium anyaghasználattal örvendeztetik meg a felhasználókat, ám emellett nem feledkeznek meg az alsóbb kategóriákról sem.

Sony Xperia E1
[+]

Tesztalanyunknak az Xperia E1 fantázianevet adományozták, nem titkoltan ez az Xperia E utódja. Lényeges információ, hogy a Sony szerint mostantól ez lesz az abszolút belépőszintű modelljük, vagyis soha sem fog gyengébb telefon készülni ennél. Ezt pozitívan kell felfogni, annak ellenére, hogy az E1 valóban nem a legerősebb hardverrel rendelkező masina a piacon. Nem is ez volt a cél a megalkotásakor, a terméket a középkategória alsó részére szánja a gyártó, ami őszintén szólva helytálló információ, csak egy picit én magasnak érzem a nyitóárát, főleg az ellenfelek árcéduláját figyelembe véve.

Sony Xperia E1
[+]

A csomagolásban semmi kivételeset nem találunk, ugyanezt a dizájn alkalmazza a gyártó már évek óta. A belső tartalom magában foglalja a telefont, a töltőt (nem kapunk külön adatkábelt sajnos), a rikítóan piros, eléggé műanyag, normál kialakítású, hívásfogadó gombbal rendelkező fülhallgatót, valamint az akkumulátort, amit természetesen azonnal a készülékbe fogunk belerakni. Az Xperia E1 fekete színben érkezett hozzánk, ezen kívül fehér és lila változat létezik belőle.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Sony Xperia Z1 Compact - kis test, nagy lélek

  A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.

 • Sony Xperia M - inkább előd, mint utód

  A Sony különleges és egyedi formatervét megkapta ugyan a telefon, ám sajnos a jó sebesség ellenére a kijelző és a kamera is a várakozások alatt teljesít.

 • Sony Xperia L - rutinosan homorít

  Jókora, de mégsem csúcsmodell. A középkategóriára lő a japán gyártó, itt még a TFT kijelzőt is jobban elnézi az ember, pláne ezzel a formatervvel.

 • Sony Xperia SP - a jónevű japán

  Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.