Hirdetés

2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tartozékok rovat

Seek Thermal Compact hőkamera bemutató (microUSB)

Nem a CAT találta ki elsőként, hogy a hőkamerát össze lehet házasítani a mobiltelefonokkal, ezúttal egy csatlakoztatható megoldást próbálhattunk ki.

Bevezető, doboz

Amikor a berlini IFA kiállításon először megláttam a Seek Thermal standját, és az ott bemutatott hőkamerát, akkor először azokra a Siemens és Sony Ericsson telefonokra gondoltam vissza, amiknek volt már színes kijelzőjük, de kamerájuk még nem, így gyári kiegészítőként meg lehetett hozzájuk vásárolni egy-egy ilyen felpattintható VGA fényképezőt. Közelebb lépve már látszott, hogy az amerikai illetőségű gyártó nem múltat idéz, hanem egy mobilhoz kapcsolódó hőkamerát kíván nyújtani a fogyasztók számára, természetesen ekkor még szó sem volt arról, hogy a CAT ilyesmivel készülne. A standon történt rövidebb beszélgetés során kiderült, hogy a kütyü állítólag elég komoly tartományban képes hőt mérni és a hatótávolsága is elég nagy, így mindenképpen ki szerettük volna próbálni, mit nyújt élesben: kisebb huzavona után tesztasztalunkon landolt a termék.

A Seek Thermal Compact dobozában a kamerán kívül csak egy tokot találunk.
A Seek Thermal Compact dobozában a kamerán kívül csak egy tokot találunk. [+]

A Seek Thermal Compact kétféle kiadásban látta meg a napvilágot, létezik belőle microUSB-s változat az androidos telefonokhoz, és van Lightning csatlakozóval szerlelt kiadás is az Apple mobilok tulajdonosainak, nálunk az előbbi járt. A doboz kicsomagolása előtt további hangzatos ígéretek tűntek fel a csomagoláson: akár 300 méteres látótávolság teljes sötétségben, -40-től +330 Celsius fokig történő hőmérsékleti mérés, magnéziumból készült burkolat és 206 x 156 (összesen 32136) tényleges hőpixel.

Így néz ki a kamera egy Galaxy Note 3-mal összeházasítva.
Így néz ki a kamera egy Galaxy Note 3-mal összeházasítva. [+]

A kütyü méreteihez képest hatalmas dobozt kinyitva azt látjuk, hogy gyakorlatilag semmi nem jár a hőkamerához, kapunk mellé egy tokot, ahhoz egy kulcskarikát, és ezzel a felsorolás végére is értünk. A tok látszólag ütésálló fészket biztosít a kamerának, a portól is elég jól megvédi a 200 dollár körül megvásárolható készüléket. Töltögetni szerencsére nem kell, a csatlakoztatott telefon látja el energiával a pillekönnyű, mindössze 15 grammot nyomó eszközt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.