Redmi Note 10 - nem fizetsz rá, nem fizetsz vele

Egyre több a reális alternatíva bőven százezer alatt is, nyilván vállalható kompromisszumokkal. A Redmi Note 10 széria alapmodellje azért tud mivel kompenzálni. Már, ha nekünk pont azok a paraméterek fontosak.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Ami igazából hiányzik, az az NFC, cserébe van infra vezérlő. A SIM tálcára két nanoSIM mellett egy microSD is fér, így a 64 GB belső tárhely sem olyan fájdalmas. A WiFi kétsávos (2,4/5 GHz) HotSpottal és Directtel (802.11a/b/g/n/ac), a 2.0-s Type-C csatlakozó OTG képes, a Bluetooth pedig 5.0-s verziószámú, éppen csak azt nem tudjuk, milyen audiokodekeket támogat. A navigációt a GLONASS, a BeiDou és a Galileo támogatja az A-GPS mellett, szenzorosan pedig elérhető a gyorsulásmérő, a fény- és közelségérékelő, a giroszenzor, illetve van hang- és mágneses érzékelő.


[+]

Az üzemidő határozottan jó, ezt az 5000 mAh-s telep biztosítja, a gyors feltöltődést pedig a 33 wattos kábeles gyorstöltés. Vezetékmentes opció nincs, de megfelelő kábel és adapter van a dobozban. Szintetikus teszten automatikus fényerővel 22 órányi helyben tárolt videótartalmat tekinthetünk meg, mindenféle átlagos tevékenységgel pedig másfél-két nappal számolhatunk.

Redmi Note 10
Pro
Magas pixelsűrűségű AMOLED kijelző
Infra, 3,5 mm-es jack, FM-rádió, sztereó hangszóró, dedikált microSD slot
33W gyorstöltés, adapter a csomagban
Kitűnő üzemidő
Kontra
4 GB RAM
Nincs NFC és komolyabb kodektémogatás
Nemigen jó a videós stabilizáció
Pontozás
Kialakítás, védelem 8,5 pont
Kijelző 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftverfelület 8 pont
Fotózás, videózás 6 pont
Hangminőség 6 pont
Adatkommunikáció 7 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 6 pont
Indulóár (4/64 GB, HUF) 74 990

A Redmi Note 10 egy nagyon kényelmes és kézreálló alapmodell, szuper kijelzővel és egészen visszafogott mérettel. Többen meglepődtek, hogy a készülék milyen könnyű és vékony (178 gramm), ami az 5000 mAh-s akkumulátor fényében tényleg szép teljesítmény, a 6,43 hüvelykes AMOLED panel pedig kisebb, mint az átlag képernyőméret a kategóriában. A gyorstöltés 33 watt, nem hiányzik az infra vezérlő, a jack csatlakozó és a sztereó hangszórópár sem (még, ha aszimmetrikus is), nincs viszont NFC, megnövelt képfrissítés vagy komolyabb BT kodektámogatás. Ezzel együtt a felhasználói élmény egészen kiváló, a rendszer friss és rengeteg extrát kínál, a hardveres teljesítmény teljesen kielégítő a fennakadásmentes működéshez, bár a 4/64 GB-os alapkiszerelés számszakilag elég spórolós. A multimédiás képességek nem lenyűgözőek, de teljesen használható, az ujjlenyomat-olvasó pont jó helyen van és hibátlanul dolgozik, tulajdonképpen minden adott a harmonikus kapcsolathoz, csak az nem világos, hogy mondjuk házon belül miért választaná bárki a 75 ezer forintba (vagy 4/128 GB-tal 80 ezebe) kerülő Redmi Note 10-et, amikor már 70 ezer pénzért dual 5G-s Redmi Note 9T-t kap 4/128 GB-os memóriacsomaggal. A 8 megapixeles ultraszéles pont mindegy, a magas pixelsűrűségű AMOLED panel viszont tényleg gyönyörű, az Android 11 sem annyira mindegy, de talán ennyit nem ér, ha a hiányosságokat is figyelembe vesszük. A gyorsabb töltés, a valamivel erősebb lapka és az FHD+ felbontású panel viszont érv például a Motorola Moto G30-cal szemben, feltéve, ha valaki a nagyobb pixelsűrűséget preferálja a magasabb képfrissítéssel szemben és nem bánja az NFC hiányát. A Realme 7 is érvényes alternatíva, de még a Nokia 5.4 is, ami a jobbféle kamerákon kívül azért nem sok egyebet tud felmutatni. A Redmi Note 10 igazából tetszett, vásárláskor csak azt kell megfontolni, hogy személy szerint mit priorizálunk. Bár a Redmi Note 9T-vel szemben akkor is gyengének tűnik az érvrendszer.

Redmi Note 10

AliceWake

A tesztkészüléket a Xiaomi.hu biztosította, köszönjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés