Hirdetés

Realme C25Y - átmenet

Két jó ár/érték arányú Realme közé férkőzik egy korrekt darab, bőséges tárhellyel.

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A C25Y két nanoSIM-et fogad be minden hazai 4G sáv támogatásával, 5G opció nélkül, korrekt beszélgetési hangminőséggel. Az átlagos hangerő zajos környezetben is helytáll, és nem jelezték a túloldalról, hogy a mikrofonokkal minőségi gond lenne. Az egycsatornás WiFi modem érzékenysége jó (802.11b/g/n, Direct, HotSpot), a Bluetooth 5.0-s (A2DP, LE), az USB port viszont sajnos microUSB típusú (2.0, MTP). A navigációba a földi antennák és routerek a GPS, GLONASS és pár Galieo műhold kapcsolódik be ráérős pozíciószerzéssel. Akad iránytű, gyorsulásmérő és giroszkóp, nincs NFC, barométer vagy infra.


[+]

Az 5000 mAh-s gigatelep kötelező kellék az árkategóriában, és szerencsére a 7-9 órás, kitűnő képernyőidők is megvannak töltésenként, kifejezetten visszafogott készenléti fogyasztással. Így két etetés között 2-3 nap is eltelhet, ráadásul a pakkba az A03s 7,8 wattos kelléke helyett 18 wattos adaptert pakoltak. A töltés így is 2,5 órát vesz igénybe, persze azért lehet a mobilt közben is használni, inkább a port ósdi jellegéért osztanék újfent megrovást.


[+]

Realme C25Y
Pro
Jó összeszerelés, karakteres hátlap
Három kártyafoglalat, jack kimenet, kontrasztos panel
Kiemelkedő üzemidő, 18 wattos adapter
Korrekt sebesség, bőséges tároló
Kontra
Nincs NFC, Type-C port és sztereó hangszóró
Túlméretes HD panel gyenge betekintési szögekkel
Harmatos videóminőség, fókuszhibák
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 5,5 pont
Sebesség 6 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 6 pont
Hangminőség 7 pont
Adatkommunikáció 8 pont
Üzemidő 10 pont
Ár/érték arány 7 pont
Indulóár (4/128 GB, HUF) 59 990

Átmenet lett a Realme C25Y tesztjének a címe, mert a magát 50 ezerre feltornázó belépőszint és a középkategória komolyabb ajánlata közé ékelte magát 60 ezért bőséges, 4/128 GB-os konfigurációban. Az ismeretlen Unisoc név ellenére megvan a korrekt hardver, a jó kontrasztú HD óriáspanel, az elfogadható fotók és szelfik, a kitartó üzemidő és a karakteres hátsó, jófajta összeszereléssel. Mégse gyarapítja ez a teló az ár/érték Realme bajnokok sorát, mivel a C21Y olcsóbb, de nem rosszabb alternatíva, a FHD-s, 120 Hz-es 8i pedig nem sokkal drágább, így megéri picit félretenni.

Egyik sem apró darab sajnos, de mindegyik szintekkel használhatóbb egy 3/32 GB-on dadogó Galaxy A03s-nél, és manapság a Redmi, illetve a Poco sem szórja megfizethető árszinten a telitalálatokat. Éppen ezért, piacszintű áremelkedéssel és olyan extrákkal, mint a három kártyafoglalat vagy a szuperül optimalizált felület, úgy érzem, egy halovány plecsni még épp belefér az értékítéletbe. Ám nem bánnánk, ha 2022-ben a Realme is megpróbálkozna egy apróbb, vékony pénztárcára szabott mobillal azoknak, akik nem mindenük a telefónia.

Bone123

Realme C25Y

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • Realme 8i - olcsó pont az i-re

    120 Hz-es kijelző mellé remek üzemidőt, 50 megapixeles főkamerát és idei rendszerchipet kínál a Realme, mindezt 65 ezer forintért. A fő kérdés: mire elég ez a kategória erős konkurenciaharcában?

  • Új lapkakészletet kapott a Realme C25

    A C25s kategóriájában nem lépett szintet, de az új szett bizonyos játékokban ad egy kis előnyt.

  • Realme C21 - jó védelemmel száll ringbe

    TÜV-minősítés, méretes akkumulátor, teljes értékű Android és 12 nanométeres rendszerchip: 43 ezer forintos áron ezek jó hívószavak, de a gyakorlatban ez is csak egy belépő szintű eszköz, azok tipikus hibáival.

Hirdetés