Hirdetés

MyKi Junior 3G - videÓra

Hirdetés

Üzembe helyezés, kezelés

A MyKi órát sokkal könnyebb életre lehelni, mint a gyártó előző termékét, itt nem kell szórakozni mindenféle kódokkal és számsorokkal. Azzal érdemes kezdeni, hogy a megfelelő alkalmazást lerántjuk a mobilunkra (Androidra és iOS-re is van), ott gyorsan regisztrálunk egy fiókot, aztán a következő pillanatban már azt fogjuk látni, hogy az app arra kér minket, hogy akkor most leszünk szívesek bekapcsolni az órát és leolvasni a kijelzőn látható QR-kódot. Azt nem részletezi, hogy ezt miképp fogjuk előhívni, de pont azért nem teszi ezt, mert az első bekapcsolás során ezzel indít az óra. És kész.


[+]

Ezután adhatunk az óra tulajdonosának nevet, rögtön látni fogjuk, hogy hol tartózkodik, magyarán a dolog innentől működik. Ennek egyetlen feltétele van: az egész folyamat előtt tegyük be a SIM-et az órába. Innentől kettéválik a történet, mert bizonyos dolgokat csak az órán, megint más dolgokat pedig csak az appon tudunk működtetni, de az órával érdemes kezdeni az ismerkedést. Mert ez tényleg baromi egyszerű, van egy főképernyő, amin látszik egy tényleges óra, némi indikátor a térerő és az akku kapcsán, valamint a két legfontosabb kontakt kis fejecskéje (jellemzően anyu+apu), akikre rábökve rögtön kapcsolatba is tudunk velük lépni.


[+]

Ha további funkciókra vágyunk, akkor mind a négy irányba lehet simogatni a kijelzőt. Jobbra indulva az első lapon vannak a névjegyek, a másodikon négy további funkció (zseblámpa, ami igazából egy fehér háttér, számológép, lépésszámláló és riasztások), még egyet simítva a beállításokba kerülünk. Ha balra indulunk, akkor egy menüpont van csak, az SOS funkció, ami aktiválja is magát pár másodperc múlva, végighívja az ebből a célból beállított kontakokat. Felülről lefelé a híváslista bukkan fel, lentről felfelé pedig az üzenetkezelés.

És itt álljunk is meg egy picit, mert ebben akad újdonság. Egyrészt ez nem SMS, az óra és a felügyelő okostelefon között neten halad az info. A telefonról tudunk küldeni szöveget, hangjegyzetet és fotót, visszafele ez utóbbi kettő működhet, plusz valami emoji. Mivel az órán van egy elég kis gyengécske kamera, ezért a gyermek bármikor küldhet magáról képet a szülőknek, valamint alkalmas a ketyere videohívásra is. Nem lesz a képminőség csúcsa, de bőven megfelel a célnak. Mivel az órában van SIM, ezért van hozzá telefonszám és fel is lehet hívni, de csak a betáplált névjegyektől fogad hívást. A hangszóró sem túl acélos, meg nem ezen a módon fogjuk meghallgatni, hogy a játszótéren ki és kit lökött le a hintáról, de a célnak megfelel. Az óráról telefonhívás nem indítható, csak a beállított névjegyek felé, üzenetet, képet és videohívást pedig csak az alkalmazással felvértezett szülői okostelefonok számára lehet eljuttatni.

A lépésszámlálónak sok különösebb értelme nincs, de ha már a gyerek csuklóján van egy ilyen ketyere, akkor miért ne, a számológép nagyon mütyürkézős, a riasztásokat pedig az alkalmazásból is fel tudjuk programozni. Az óra számlapja, a menü színvilága, a rezgés erőssége és a fényerő is mind a csatlakoztatott appon keresztül babrálható. Az órát a gyermek nem tudja kikapcsolni (csak ha ismeri a biztonsági kódot), a távolból viszont megtehetjük mi is, illetve beállíthatunk időzített “ne zavarj” üzemmódot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • MyKi Touch gyerek okosóra teszt

    Nem újkeletű ez a termékkategória, azonban az egyik szolgáltató is belistázta itthon a MyKi eszközét, ami aggódó szülők egyik menstvára lehet.

Hirdetés