Arctic P614 BT - megrögzött zenekedvelőknek?

Bevezető, külső

A vezeték nélkül kapcsolódó hangkeltők kategóriája nagyon régre nyúlik vissza, a mono Bluetooth headsetek egy időben nagyon nagy sikernek örvendtek. Ezek az egyszerű eszközök kizárólag telefonálásra voltak alkalmasak, de ahogy elkezdett terjedni a telefonos zenehallgatás, úgy indultak el a stereo Bluetooth fülhallgatók is, ma pedig már ott tartunk, hogy viszonylag kevés pénzért olyan vezeték nélküli fejhallgatót vásárolhatunk, ami nem hordoz magában vállalhatatlan kompromisszumokat.

Arctic P614 BT
[+]

Az Arctic nevű, svájci székhelyű gyártót elsődlegesen CPU és VGA hűtőikről ismerhetjük, de ezen felül audioval és számos egyéb területtel is foglalkoznak néhány éve, jelenleg főként kedvező árú fejhallgatókkal és hordozható hangszórókkal vannak jelen a piacon. Tesztünk mai alanya a P614 BT, egy 15 000 forint körül kapható Bluetooth fejhallgató, ami természetesen headset funkcióval is bír. A doboz tanúsága szerint ez az eszköz „megrögzött zenekedvelőknek" szól, ami annak függvényében mindenképpen érdekes gondolat, hogy az általuk említett célcsoport jellemzően a mai napig ódzkodik a vezeték nélküli megoldásoktól, ami a zenehallgatást illeti.

A kék-fehér doboz kibontása után a felhasználó nem csak a fejhallgatót, hanem a hozzá tartozó töltőkábelt, némi dokumentációt és egy tokot is talál a csomagban, ez utóbbi különösen dicséretes ebben a kategóriában. 142 grammos tömegével kifejezetten könnyűnek számít az eszköz, kialakítása zárt supraaural, azaz fülre ülő, a szorítása átlagos, de a párnái nagyon puhák és kényelmesek, órákon át hallgatható. Külső tekintetében nem tették túl magasra a lécet, a termékfotókon kifejezetten jól néz ki a szövetborítású fejpánt és a fémnek tűnő borítás a fültányérokon, de élőben már látszik a kialakítás minőségén és a felhasznált anyagokon, hogy itt nem a legfelső kategóriát célozta be a gyártó.

Arctic P614 BT
[+]

A P614 BT bal oldalára került az összes kezelőszerv, itt találjuk meg a bekapcsológombot és a hangerőállító csúszkát, ide került egy számléptető gomb, egy értesítési led, illetve egy microUSB csatlakozó, aminek segítségével fel tudjuk tölteni a készülék 850 mAh kapacitású akkumulátorát. Bekapcsolás után NFC-érintéssel csatlakozhatunk a fejhallgatóhoz, de a hagyományos módszert is alkalmazhatjuk, amikor kék-piros színekkel villog az értesítési led a P614 BT-n, akkor indíthatjuk forrásunkon a keresést.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés