Hirdetés

iPhone appz - a legjobb játékok IX.

Hirdetés

Tiki Towers

A Tiki Towers számomra az utóbbi idők egyik legjobb logikai játéka. Egyszerűen nem tudtam letenni addig, amíg végig nem játszottam, így gyakorlatilag két napon keresztül szinte folyamatosan ezzel ütöttem el az időt. Az alapötlet pedig végképp egyszerű. Bizonyára sokan emlékeznek a Bridge builder nevű flash-játékra, amelyben egyetlen célunk egy híd építés különböző szakadékok fölé, amely elbírja az autók és vonatok közlekedését. Később ennek a játéknak számtalan változata megjelent és a legújabb trónkövetelő a Tiki Towers, amely Wii mellett iPhone-ra is megjelent. A cél hasonló, azonban a környezet egy kicsit más, ugyanis ezúttal a dzsungelben kell különböző építményeket felhúzni megadott számú bambuszrúdból és eljuttatni a majmainak a céljukhoz.

Elsőre hihetetlenül egyszerűnek tűnik a fenti játékmenet, azonban sokkal messzebbre mutat az elődnél. Itt ugyanis nem statikus mozgást produkáló tárgyakat kell kibírnia a hidaknak, azaz nem egyszerűen végiggurul majd rajtuk egy autó vagy busz. A majmok felépítésükből adódóan némileg kiszámíthatatlanabb mozgással rendelkeznek, az egyszerű járműveknél és hajlamosak ugrálásra és csimpaszkodásra, ezért az építményeket összevissza rángatják, amelyekre ezáltal a gravitáció mellett többféle erő hat. Teszik ezt ráadásul egyszerre öten, ugyanis mindet célba kell juttatnunk a pályák teljesítéséhez, ráadásul menet közben a pályákon szétszórt banánokat is össze kell szedniük. Ez az elemózsia ráadásul sokszor lehetetlen helyeken tanyázik és külön tornyok, kötelek építését igényli.

A játék hosszúságát garantálja, hogy 45 pályán kell keresztülküzdenünk magunkat és majmainkat. Az első néhányban elegendő egyszerű hidakat-tornyokat tervezni, azonban egy idő után durván elszabadulhat a fantáziánk és mindenféle kerék, forgó propeller és kötélként összefűzött bambusz lesz szükséges a továbbjutáshoz. Egy idő után eljutunk majd azokra a szintekre is, ahol ez már kevés lesz, meg kell tudnunk tervezni, hogy merre, milyen irányban dőlnek majd össze a tornyok és hidak úgy, hogy elérjük a célunkat. Igazi kemény fejtörők is várnak ránk, amelyek megoldásához rengeteg kísérletezésre lesz szükség. Mindezek alapján én úgy gondolom, hogy az utóbbi néhány hónap egyik legjobb logikai játékát kapjuk a Tiki Towers képében. Aki esetleg kedvet kapott a kipróbáláshoz, az mindenképpen töltse le a lite verziót, utána garantáltan meg is fogja vásárolni a teljest.


Tiki Towers
Ár0,79 EUR
FejlesztőRealnetworks
Méret15,1 MB
Link a letöltéshezKlikk a store-hoz

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés