HTC Butterfly 2 - csúcsmodell másként

Bevezető, tartozékok

Ügyes túlélő a HTC, hiszen már jóideje „halálhírét” keltik a márkának, minden negyedévben megy a kesergés az üzleti és anyagi eredményeken, a gyártó pedig bizony elég messze van a jelenlegi toplistás gyártóktól. Mégis, a HTC töretlenül halad előre, még ha úgy is tűnhet néha, csak sodródnak az árral. Sokszor kapnak kritikát a legtöbbször eléggé elbaltázott ár/érték arányú telefonjaik miatt. Ugyanakkor a tajvani cég azért csak egyfajta unikum, saját, jól felismerhető formatervvel operálnak, és mivel prémium gyártónak definiálják magukat, így a készülékeik többségénél a kidolgozási minőséggel nem szokott gond lenni.

HTC Butterfly 2
[+]

Különösen igaz ez a csúcsmodellre, a tavaly radikálisan megújult One széria igényes külsejével, fémből és üvegből készült borításával egyértelműen a legdögösebb telefonok egyike volt. Idén pedig jött az utód, a One M8, ahol még magasabbra tették a lécet. Új forma, még a korábbinál is több fém, tovább csiszolt részletek, és bár a Beats-szel időközben szakítottak, a szintén egyedi sztereó BoomSound előlapi hangszórók megmaradtak. Érdekes viszont az a stratégia, hogy párhuzamosan egy második felsőkategóriás szériát is futtatnak, ez a Butterfly termékvonal. Tavaly járt is nálunk a Butterfly S, amely bár fémház nélkül, de gyakorlatilag minden tekintetben a One felett teljesített és bármelyik akkori csúcsmodellel felvette a versenyt.

HTC Butterfly 2
[+]

Hasonló a helyzet most is, mivel a Butterfly 2 is oda tud csapni rendesen, de ne rohanjunk még ennyire előre. Ezúttal is az XXL GSM-nek köszönhetjük, hogy az igen friss (épp csak egy hónapja lett bejelentve) készülék itt landolt nálunk, illetve nálam, mert én hoztam el a pakkot. A doboz is a One-ra hajaz, de annál vastagabb lett. A fedél eltávolítása után a telefonba botlunk, ezt a tálcájával együtt kiemelve kerülnek elő a tartozékok. Egy elég méretes töltőfej (ázsiai konnektorba való), valamint USB adatkábel és agybadugós füles alkotja a csomagot, még egy kis irományt is beleszórtak helyfoglalónak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

Előzmények

 • HTC One M8 - One, aki duplán szereti

  A tajvaniak legújabb zászlóshajója még fémesebb külsőt kapott, ráadásul már duál kamerával rendelkezik, és a szteró hangszóró is fejlődött.

 • HTC Butterfly S - mutánS lepke

  Nem kispályázik a tajvani gyártó, ha közelebbről megismerjük a Butterfly S-t, rájövünk, igazából saját maguknak csináltak konkurenciát.

 • HTC J - J, te ki vagy?

  A válasz: felső-középkategóriás ritkaság a HTC-től, ami leginkább a One S-hez áll a legközelebb, de tud néhány különlegességet.

Hirdetés