2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

H-Mobile X8 - régimódi, vaskos poén

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Szilveszterre nem is találhattunk volna jobb tesztalanyt. Ez a készülék nem a fantázia szüleménye, létezik, gyártják, meg lehet rendelni. Még szerencse, mert viccnek kicsit durva lenne.

Bevezető

Ja, mondta az XXL GSM tulajdonosa, küldök nektek egy kínait is. Ehhez képest egy teljesen magyar ember érkezett, nem pedig egy kínai, pedig a teavizet már feltettük forrni, viszont amit hozott, az tényleg kínai, méghozzá nem abból a fajtából, ami éppen a világhír felé menetel, mint a Huawei, a Xiaomi, a Meizu, vagy a LeTV. Hanem egy hamisítatlan, belpiacos, oldschool kinézetű, roppant meghökkentő és számos ponton lenyűgöző termék hullott rá némi csörömpöléssel az asztalomra, igazi csemege, úgyhogy nem is nagyon volt kérdés, hogy ezzel nekem kell foglalkoznom.

Csodálatos formaterv, kézbe simuló design
Csodálatos formaterv, kézbe simuló design [+]

Oké, egy ideje már a dobozkupac alján kushadt a H-Mobile X8 nevű termék, de már láttam előre, hogy az év utolsó napjára ez egy tökéletes kontentet fog kiadni. A H-Mobile brand a shenzheni (naná) Shen He Xun Investment Co. Ltd. tulajdona, weboldaluk is van, amely többé-kevésbé angolul is elérhető és minden ízében igazi gyöngyszem, kezdve onnan, hogy a közösségi média linkjei a láblécben nem élnek, egészen odáig, amit magukról írnak itt. Próbálom szöveghűen visszaadni, mert csak így üt igazán: Cégünk vállalati filozófiájának fejlődésében fontos irány az innováció és új termékek fejlesztése. És nagyon büszkék arra, hogy nagyvonalúak az alkalmazottakkal, rengeteg programot csinálnak, van tehetségkutató verseny és Spring Festival esti party, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a dolgozók gazdag kulturális élete növelje a büszkeség és a valamihez tartozás érzését.

A doboz és a termék maga
A doboz és a termék maga [+]

Szóval egy ilyen, több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató cég ütötte össze azt a H-Mobile X8-at, amit van szerencsénk most a hazai olvasóközönségnek is bemutatni, kezdve rögtön a dobozzal (kép fent), ami teljesen fém, akár brit teasütemény is lehetne benne. Irgalmatlan jó a grafika is rajta, ez a Paintben összedobott design a maga őszinteségével lenyűgözi az embert, nincs is rajta komoly füllentés (mondjuk az erőteljes zseblámpa enyhe túlzás), viszont a 3.5mm Jack Handsfree úgy van írva, mintha egy roppant elismert amerikai tudós neve lenne. De máskülönben tényleg, na, ez maga a nagybetűs DOBOZ.

Csak USB Type-C végződésű kábel nincs
Csak USB Type-C végződésű kábel nincs [+]

És ami belül van, az számít igazán. Először is persze adott a telefon, önmagában egy csoda, de kapunk hozzá fehér cérnával varrott(!) bőrtokot, ami nyilván annyira bőr, mint amennyire én operaénekes vagyok. Tényleg ott kuksol kis nylonban maga Jack Handsfree, azaz egy filléres headset, akad egy európai konnektorokhoz készített töltőfej, amely 0,5 amperes. Ez az 5800 mAh kapacitású akkumulátor mellett kissé alulméretezettnek is tekinthető. És még két cucc, a töltőkábel egyik fele sima USB, a másik vége viszont három részre osztódik: microUSB, régi és új Apple port. És végül a tartozék, amely nélkül a H-Mobile X8 nem lenne az, ami: egy felcsavarható külső antenna. Király!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

H​i​rd​etés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.