Jobb fotókat ígér az Android 4.4.1

David Burke, az Android fejlesztőcsapat vezetője a The Verge számára adott interjújában a Nexus 5 számára fejlesztett KitKat 4.4.1 javítócsomag részleteiről beszélt, mely a szokásos hibajavítások mellett a kamera képminősége kapcsán is komoly javulást ígér. Az első fontos változás, hogy az új kameraszoftver kevésbé hagyatkozik az optikai képstabilizátorra, és inkább rövidebb záridőket választ, mely jelentősen csökkenti a bemozdulások esélyét. A jóval fürgébb fókuszálási és feldolgozó algoritmusok mellett egy HDR+ magas dinamikatartományú témák fotózását célzó opció is integrálásra került, mely a képfeldolgozás folyamatát is bemutatja. Az öt hét alatt elkészített szoftverfrissítés ezen túlmenően az arcfelismeréses készülékfeloldás hibáit is javítja, mely gyakori összeomlásaira korábban csak az újraindítás jelentett gyógyírt.

Előzmények

  • Készül az LG G2 KitKat frissítése

    Március vége előtt kapja meg Android 4.4 KitKat frissítését a kisebbik dél-koreai gyártó csúcsmodellje.

  • Google Nexus 5 - Android csokoládéba mártva

    A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.

  • Android 4.4 bemutató

    Megérkezett a Google legújabb édessége, mely a KitKat névre hallgat. Egy Nexus 5 fedélzetén próbáltuk ki, mit tud az Android operációs rendszer legújabb, 4.4-es változata.

  • Egyedi marad a Nexus 5 felülete

    Korábbi Nexus modellekre nem lesz elérhető a Google legújabb referenciamodelljének frissített felülete.

Hirdetés